marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Apple znova kršil patente pri izdelavi Apple Watch


23.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple in podjetje za medicinsko tehnologijo Masimo imata dolgo zgodovino, leta 2020 pa je slednje vložilo odškodninsko tožbo zaradi kršitve njihovih patentov. Sedaj je sodišče Apple spoznalo za krivega, Komisija Združenih držav Amerike za mednarodno trgovino (USITC) pa bo preučila možnost prepovedi uvoza ur Apple Watch Series 6 in novejših.

Tik pred izdajo prve ure Apple Watch je podjetje iz Cupertina skušalo sodelovati z družbo Masimo. Vendar je glavni izvršni direktor podjetja Masimo dejal, da je bil namen sestanka prelisičiti nekatere zaposlene ter pridobiti informacije in strokovno znanje o nekaterih izdelkih Masimo, natančneje, informacije o sodobnih senzorjih kisika v krvi, ki se uporabljajo v bolnišnicah.

Apple je kmalu po sestanku res podpisal pogodbo z vodilnim strokovnjakom za medicino družbe Masimo. Posledično je Masimo leta 2020 tožil Apple zaradi kršitve 10 različnih patentov Masima in zahteval prepoved prodaje ure Apple Watch v ZDA.

USITC mora sprejeti še končno odločitev, pri tem pa bodo morali natančno preučiti Applov pulzni oksimeter in njegovo implementacijo ter se odločiti, ali je Apple pri razvoju mobilne tehnologije uporabil Masimove poslovne skrivnosti ali ne. Komisija USITC deluje neodvisno od sodišča, zato bo morda sprejela drugačno odločitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki