marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Apple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay


08.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

Očitek je naslednji: Apple "sili" lastnike svojih telefonov, tabličnih računalnikov in ur, da uporabljajo Apple Pay, in preprečuje drugim plačilnim storitvam, da bi konkurirale na njegovih platformah. Zaradi tega je 4000 bank in kreditnih zadrug v ZDA začelo uporabljati Apple Pay in vsako leto plačalo vsaj 1 milijardo dolarjev presežnih provizij.

Apple zaračunava 0,15-odstotno provizijo za kreditne transakcije in enotno provizijo v višini 0,5 centa za debetne transakcije. Konkurenčne storitve v sistemu Android ne zaračunavajo ničesar.

Ne gre le za denar. Po navedbah v tožbi pomanjkanje konkurence odpravlja spodbudo, da bi Apple izboljšal storitev Pay in jo naredil varnejšo. To pomeni, da so prizadeti tako Applovi uporabniki kot izdajatelji plačilnih kartic, ki delujejo s storitvijo Pay.

Tožba zahteva trojno odškodnino in ustavitev protikonkurenčnega ravnanja družbe Apple. Verjetno bo to zahtevalo odprtje vseh možnosti mobilnega plačevanja s strojno opremo Apple za plačilne storitve tretjih oseb.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki