marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Apple najavil tri nove izdelke


15.06.2015
Objavil: Thomas Bergant

Apple je pred kratkim najavil tri nove izdelke. Petnajst palčni MacBook Pro s "Force Touch trackpad-om", iMac s 5K Retina zaslonom in nov lightning polnilno stojalo za iPhone 6 in iPhone 6 Plus.

15 palčni MacBook Pro - najnovejša nadgradnja vsebuje novo "Force Touch" sledilno ploščico, ki omogoča uporabniku, da si sam nastavlja občutljivost dotika. Gre celo tako daleč, da sledilna ploščica zazna, ali se je dotikamo s palcem ali s katerimkoli drugim prstom in temu primerno prilagaja jakost dotika.

iMac z zaslonom Retina 5K - najnovejši vstopni model bo odslej na voljo na Evropskem trgu že od nekje 2.300 EUR dalje. Vsebuje štiri USB 3.0 razširitvena mesta, dva Tunderbolt priključka in še bolj jasno sliko z ločljivostjo do 14,7 mio. pik. V kolikor si zaželite malo bolj napreden model iMac-a z diskovni pogonom "Fusion Drive" in hitrejžim procesorjem, boste za to morali na Evropskem trgu odšteti nekje od 2.600 EUR dalje.

iPhone Lightning Dock - Apple je končno dal na trg namizno polnilno postajo za zadnja modela iPhone 6 in iPhone 6 Plus. Cena za ta izdelek znaša okoli 45 EUR. Omogoča polnjenje iPhone-a in priklop zunanjih zvočnikov.fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki