marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Apple Watch Ultra 2 bo imela 3D tiskane dele


24.07.2023
Objavil: Dare Gliha

Ming-Chi Kuo, vir številnih govoric in notranjih informacij, povezanih z družbo Apple, je objavil novo poročilo. Tokrat analitik potrjuje prejšnje govorice, da bo Apple izdal naslednika prve ure Apple Watch Ultra, in sicer še letos.

Kuo omenja le, da bo nova nosljiva naprava na voljo nekje v drugi polovici letošnjega leta, vendar je razumljivo, da bo predstavljena septembra skupaj z novimi iPhoni ali morda, kar je manj verjetno, oktobra na drugem dogodku. Ne glede na to, kdaj bo predstavljena, bo imela zanimivo lastnost: 3D tiskane dele.

Apple naj bi aktivno uporabljal tehnologijo 3D tiskanja in jo uporabil za "nekatere mehanske dele iz titana" prihajajoče ure Watch Ultra.

Ti deli bodo še vedno morali iti skozi nekatere postopke CNC, vendar bo tudi prehod le dela proizvodnje nekaterih sestavnih delov na 3D-tiskanje še vedno skrajšal proizvodne čase in stroške - zato predvidevamo, da Apple poskuša uporabiti ta način.

Kuo razkriva, da sta Farsoon in BLT dobavitelja 3D tiskalnikov za Apple, medtem ko je IPG Photonics ekskluzivni dobavitelj potrebnih laserskih komponent. Če se bo uvedba 3D tiskanja v proizvodnjo ure Apple Watch Ultra dobro obnesla, se pričakuje, da bo podjetje v prihodnosti to tehniko uporabilo za še več svojih izdelkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki