marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Kakšni so cilji trajanja baterije v Apple Watch


Apple Watch - trajanje baterije

30.01.2015
Objavil: Andrej Bergant

Apple je na predstavitvi povedal, da bo njihovo prihajajočo uro Apple Watch potrebno polniti vsako noč. Niso pa povedali točnih podatkov o vzdržljivosti baterije. Na spletni strani 9to5mac so zbrali podatke, ki so jih dobili od oseb z notranjimi informacijami o razvoju ure. Baterija naj bi Applovim inžinirjem predstavljala velik izziv.

Apple si je zadal cilje, glede želenega trajanja baterije v uri, vendar se zna zgoditi, da jih ne bodo dosegli. Po podatki sta zelo velika porabnika predvsem relativno močan procesor in visoko kvalitetni zaslon. Po zmogljivosti je procesor na čipu Apple S1 skoraj primerljiv z Applom A5, ki poganja trenutno aktualen iPod Touch. Vgrajen zaslon pa lahko tekoče predvaja 60 sličic na sekundo.

Cilj glede trajanja baterije je bil približno en dan uporabe, v katerem je predvidene nekaj aktivne in veliko pasivne uporabe ure. Želeli so, da bi baterija vzdržala 2,5 do 4 ure aktivne uporabe aplikacij, 19 ur kombinirane aktivne in pasivne uporabe ali 3 dni v pripravljenosti. Vse pa kaže na to da bo ura v pripravljenosti vzdržala le 2 dni.

Na porabo energije pri aktivni uporabni aplikacij, vpliva tip zagnane aplikacije. Govori se, da Apple cilja na 2,5 ure "težke" uporabe aplike, kot je igranje iger, ki zahevajo veliko procesorske moči. 3,5 ure naj bi baterija vzdražala, pri uporabi klasičnih aplikacij. Pri aplikacijah za beleženje aktivnosti, pa naj bi zaradi optimizirane strojne in programske opreme, ura vzdržala 4 ure beleženja aktivnosti.

Glede na to, da gre za uro, je zanimiv podatek tudi, da lahko Apple Watch prikazuje uro z animiranimi kazalci le tri ure preden izprazni baterijo. Kar v realnosti ni problem, saj se zaslon samodejno ugaša ko uporabnik ure ne uporablja.

Poleg baterije, ki Applu povzroča največ preglavic in zaradi katere so zamaknili tudi želen začetek prodaje, so menda naredili nekaj izboljšav tudi na MagSafe induktivnem polnilcu. Problem je bil, da je induktivno polnjenje potekalo prepočasi. V prvi verziji ure, naj bi bile težave s polnjenjem odpravljene.

Napovedan začetek prodaje ure Apple Watch je v aprilu.

fotografije
Apple Watch - trajanje baterije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki