marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Kakšni so cilji trajanja baterije v Apple Watch


Apple Watch - trajanje baterije

30.01.2015
Objavil: Andrej Bergant

Apple je na predstavitvi povedal, da bo njihovo prihajajočo uro Apple Watch potrebno polniti vsako noč. Niso pa povedali točnih podatkov o vzdržljivosti baterije. Na spletni strani 9to5mac so zbrali podatke, ki so jih dobili od oseb z notranjimi informacijami o razvoju ure. Baterija naj bi Applovim inžinirjem predstavljala velik izziv.

Apple si je zadal cilje, glede želenega trajanja baterije v uri, vendar se zna zgoditi, da jih ne bodo dosegli. Po podatki sta zelo velika porabnika predvsem relativno močan procesor in visoko kvalitetni zaslon. Po zmogljivosti je procesor na čipu Apple S1 skoraj primerljiv z Applom A5, ki poganja trenutno aktualen iPod Touch. Vgrajen zaslon pa lahko tekoče predvaja 60 sličic na sekundo.

Cilj glede trajanja baterije je bil približno en dan uporabe, v katerem je predvidene nekaj aktivne in veliko pasivne uporabe ure. Želeli so, da bi baterija vzdržala 2,5 do 4 ure aktivne uporabe aplikacij, 19 ur kombinirane aktivne in pasivne uporabe ali 3 dni v pripravljenosti. Vse pa kaže na to da bo ura v pripravljenosti vzdržala le 2 dni.

Na porabo energije pri aktivni uporabni aplikacij, vpliva tip zagnane aplikacije. Govori se, da Apple cilja na 2,5 ure "težke" uporabe aplike, kot je igranje iger, ki zahevajo veliko procesorske moči. 3,5 ure naj bi baterija vzdražala, pri uporabi klasičnih aplikacij. Pri aplikacijah za beleženje aktivnosti, pa naj bi zaradi optimizirane strojne in programske opreme, ura vzdržala 4 ure beleženja aktivnosti.

Glede na to, da gre za uro, je zanimiv podatek tudi, da lahko Apple Watch prikazuje uro z animiranimi kazalci le tri ure preden izprazni baterijo. Kar v realnosti ni problem, saj se zaslon samodejno ugaša ko uporabnik ure ne uporablja.

Poleg baterije, ki Applu povzroča največ preglavic in zaradi katere so zamaknili tudi želen začetek prodaje, so menda naredili nekaj izboljšav tudi na MagSafe induktivnem polnilcu. Problem je bil, da je induktivno polnjenje potekalo prepočasi. V prvi verziji ure, naj bi bile težave s polnjenjem odpravljene.

Napovedan začetek prodaje ure Apple Watch je v aprilu.

fotografije
Apple Watch - trajanje baterije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki