marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Apple Watch šele februarja v omejenih količinah?


08.10.2014
Objavil: Dare Gliha

Apple je septembra pompozno naznanil svojo uro, ki naj bi bila dobavljiva januarja 2015. Glede na vse novice okoli ure se analitik Brian Blair iz Rosenblatta upravičeno sprašuje, če ima Apple težave pri proizvodnji, kar je pravzaprav pravi razlog poznega lansiranja.

Zaradi zamude se kaj lahko zgodi, da bo Apple Watch na voljo šele februarja prihodnje leto, vendar še to v omejenih količinah. Glavni proizvajalec komponent Quanta bo lahko izdelal dele za okoli 15 milijonov enot.

Blair tudi verjame, da če bo Apple videl veliko povpraševanje po novi uri, bo kaj hitro povečal proizvodnjo na 20 do 25 milijonov enot. Napovedana cena osnovnega modela ure Watch Sport je 349 dolarjev, cene ostalih različic še niso znane.

Je pa predvidevanja okoli cene napovedal analitik John Gruber, ki že leta spremlja Applove izdelke. Po njegovem mnenju bo najdražja različica ure Watch Edition stala zajetnih 1.999 dolarjev, Apple Watch s safirnim steklom in ohišjem iz jekla pa naj bi po njegovo stala 999 dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki