marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Apple vpoklical majhen del iPhonov 12 zaradi težav z zvočnikom


03.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je potrdil, da ima "manjši odstotek" 6,1 palčnih naprav iPhone 12 težavo, ko med telefonskim klicem iz slušalke ne prihaja zvok. Apple bo okvarjen modul brezplačno zamenjal. Omenjeno ne velja za iPhone 12 mini ali iPhone 12 Pro Max.

"Apple je ugotovil, da lahko zelo majhen odstotek naprav iPhone 12 in iPhone 12 Pro doživi težave z zvokom zaradi komponente v sprejemniku, ki lahko odpove. Prizadete naprave so bile izdelane med oktobrom 2020 in aprilom 2021. Če vaš iPhone 12 ali iPhone 12 Pro ne oddaja zvoka iz zvočnika, ko kličete ali sprejemate klice, je morda primeren za servis."

Apple se je zavezal, da bodo okvarjen del zamenjali brezplačno. Uporabniki, ki imajo težave z zvočnikom, naj se obrnejo na najbližji Apple servis ali trgovino. Kot vedno, se uporabnikom svetuje, naj pred prihodom na servis varnostno kopirajo svoje podatke v iCloud ali računalnik, saj bodo v nasprotnem primeru lahko ostali brez podatkov.

Omeniti velja, da Apple ne bo servisiral mobilnikov, ki imajo poškodovane zaslone (oz. komponente, ki bi onemogočale odpravo napake na zvočniku). Uporabnik bo moral pred tem sam poskrbeti za popravilo zaslona, pred brezplačno menjavo komponente zvočnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki