marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Apple prijavil zanimiv patent


27.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden se je na spletu pojavila zanimiva novica in sicer, da je Apple že v septembru 2011 na Ameriško patentno agencijo vložil zahtevo za pantent, ki so ga poimenovali »Zaščitni mehanizem za elektronsko napravo«. Gre pravzaprav za idejo, ki bi v praksi onemogočila padec naprave na zaslon.

In kako patent deluje? Ob morebitnem padcu naprave bi telefon zaznal da je v prostem padu z uporabo vgrajenega senzorja položaja, akcelometra, ter tudi z uporabo vgrajene kamere. Signal bi se nato prenesel do zaščitnega mehanizma, ki bi premaknil težišče tako, da bi naprava pristala na najbol odpornem delu in s tem minimizira možnost poškodbe.

Patent bi bil vsekakor koristen, vseeno pa je verjetno malenkost preveč kompleksen, da bi bil v bližnji prihodnosti vgrajen v kako Applovo napravo. Vseeno upamo, da se bo to zgodilo predno bomo preveč zaskrbljeni, da bi mobilnik sploh odnesli iz hiše.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki