marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Apple v zadnjem četrtletju 2019 odposlal največ telefonov


31.01.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je bil vodilni na področju prodaje pametnih telefonov v zadnjem četrtletju leta 2019, sledita pa mu Samsung in Huawei. To kaže zadnje poročilo podjetja Strategy Analytics. Apple je odposlal 70,7 milijona iPhonov, kar je sedem odstotno povečanje v primerjavi s primerljivim četrtletjem leta 2018.

Glede na to, da je trg mobilne telefonije v stagniranju je podatek o povišanju prodaje za podjetje iz Cupertina precej vzpodbuden podatek. Gledano skozi celo leto je Apple odpremil 197,4 milijona iPhonov, še vedno vodilni pa je Samsung, ki je odpremil 295,1 milijona mobilnikov.

Kljub močnemu domačemu trgu je Huawei v zadnjem četrtletju začutil posledice sankcij s strani ZDA. Zabeležili so namreč sedem odstotno zmanjšanje, odpremili so 56 milijona mobilnikov. V enakem obdobju leta 2018 so odpremili 60,5 milijona. Kljub padcu v zadnjem četrtletju pa so v celem letu odpremili 35 milijonov mobilnikov več kot leto poprej.

Odstotkovno si je največji kos pogače odrezal Samsung z 21 % tržnim deležem, slidita pa mu Huawei s 17 % in Apple s 14 %. Poročilo na koncu še navaja, da je trg v primežu padca prodaje na Kitajskem in višjo prodajo v Indiji in Afriki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki