marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Apple v zadnjem četrtletju 2019 odposlal največ telefonov


31.01.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je bil vodilni na področju prodaje pametnih telefonov v zadnjem četrtletju leta 2019, sledita pa mu Samsung in Huawei. To kaže zadnje poročilo podjetja Strategy Analytics. Apple je odposlal 70,7 milijona iPhonov, kar je sedem odstotno povečanje v primerjavi s primerljivim četrtletjem leta 2018.

Glede na to, da je trg mobilne telefonije v stagniranju je podatek o povišanju prodaje za podjetje iz Cupertina precej vzpodbuden podatek. Gledano skozi celo leto je Apple odpremil 197,4 milijona iPhonov, še vedno vodilni pa je Samsung, ki je odpremil 295,1 milijona mobilnikov.

Kljub močnemu domačemu trgu je Huawei v zadnjem četrtletju začutil posledice sankcij s strani ZDA. Zabeležili so namreč sedem odstotno zmanjšanje, odpremili so 56 milijona mobilnikov. V enakem obdobju leta 2018 so odpremili 60,5 milijona. Kljub padcu v zadnjem četrtletju pa so v celem letu odpremili 35 milijonov mobilnikov več kot leto poprej.

Odstotkovno si je največji kos pogače odrezal Samsung z 21 % tržnim deležem, slidita pa mu Huawei s 17 % in Apple s 14 %. Poročilo na koncu še navaja, da je trg v primežu padca prodaje na Kitajskem in višjo prodajo v Indiji in Afriki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki