marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple načrtuje za leto 2022 celotno linijo iPhonov s podporo 5G
02.08.2021

Lani je Apple predstavil svojo prvo telefonsko serijo, ki podpira 5G in smiselno je, da se ta trend prenese na njegove prihodnje modele. Nikkei Asia poroča, da bo celotna linija iPhonov prihodnje leto imela podporo za 5G, vključno s preoblikovanim najcenejšim iPhonom SE.

slikaTM Roh: Odprlo se bo novo poglavje inovacij pametnih telefonov
30.07.2021

TM Roh, predsednik in vodja oddelka za mobilne komunikacije Samsung Electronics, je v svojem zadnjem javnem nagovoru napovedal, kaj lahko pričakujemo od prihajajočega Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold dogodka, ki bo potekal 11. avgusta ob 16. uri.

slikaApple iPhone 13 naj bi podpiral polnjenje s 25 W
28.07.2021

Zadnje govorice o seriji iPhone 13 so orientirane hitrosti polnjenja telefonov. Poročilo podjetja MyDrivers tako navaja "tuje medije", ki so prek partnerjev v dobavni verigi izvedeli, da Apple povečuje hitrost polnjenja baterij nekaterih modelov iPhone 13.

slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

članki

Apple v zadnjem četrtletju 2019 odposlal največ telefonov


31.01.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je bil vodilni na področju prodaje pametnih telefonov v zadnjem četrtletju leta 2019, sledita pa mu Samsung in Huawei. To kaže zadnje poročilo podjetja Strategy Analytics. Apple je odposlal 70,7 milijona iPhonov, kar je sedem odstotno povečanje v primerjavi s primerljivim četrtletjem leta 2018.

Glede na to, da je trg mobilne telefonije v stagniranju je podatek o povišanju prodaje za podjetje iz Cupertina precej vzpodbuden podatek. Gledano skozi celo leto je Apple odpremil 197,4 milijona iPhonov, še vedno vodilni pa je Samsung, ki je odpremil 295,1 milijona mobilnikov.

Kljub močnemu domačemu trgu je Huawei v zadnjem četrtletju začutil posledice sankcij s strani ZDA. Zabeležili so namreč sedem odstotno zmanjšanje, odpremili so 56 milijona mobilnikov. V enakem obdobju leta 2018 so odpremili 60,5 milijona. Kljub padcu v zadnjem četrtletju pa so v celem letu odpremili 35 milijonov mobilnikov več kot leto poprej.

Odstotkovno si je največji kos pogače odrezal Samsung z 21 % tržnim deležem, slidita pa mu Huawei s 17 % in Apple s 14 %. Poročilo na koncu še navaja, da je trg v primežu padca prodaje na Kitajskem in višjo prodajo v Indiji in Afriki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki