marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaYouTube Go bo ugasnjen avgusta
18.05.2022

Aplikacija YouTube Go je bila leta 2016 uvedena za trge v razvoju kot lažja alternativa običajni aplikaciji. Iz družbe sedaj sporočajo, da bo aplikacija v avgustu ugasnjena. Uporabniki aplikacije tako že dobivajo obvestila, naj preklopijo na običajno aplikacijo YouTube ali pa v brskalniku obiščejo spletno stran youtube.com.

slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

članki

Apple v tretjem četrtletju po prodaji ponovno na drugem mestu


03.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Canalys poroča, da je glede na podatke prodaje v tretjem četrtletju tega leta Apple ponovno prišel na drugo mesto, takoj za Samsungom. Globalno je bilo v tem obdobju razposlanih 325,5 milijona mobilnikov, kar je šest odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Največji razlog je svetovno pomanjkanje čipov.

Samsung je skupaj razposlal 69,4 milijona telefonov, kar je največ med vsemi proizvajalci, vseeno pa je ta številka za 13 % manjša kot v enakem obdobju lani. Apple je uspel odpremiti 49,2 milijona mobilnikov, to je 14 odstotno povečanje na letni ravni, številka pa je posledica velikega povpraševanja po seriji iPhone 13 še vedno velikega povpraševanja po lanski seriji iPhone 12. Prvo trojico zaključuje Xiaomi, ki je odpremil 44 milijona mobilnikov. Med prvih pet se je uspelo uvrstiti tudi Oppu (36,7 milijona) in vivu (34,2 milijona).

Za prihajajoče zadnje tri mesece leta analitiki Canalysa menijo, da se bodo proizvajalci pametnih telefonov osredotočili na optimizacijo dobavne verige, reorganizacijo cenovnih strategij in ponudbe partnerskih operaterjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki