marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR napoveduje posodobitev operacijskega sistema
29.05.2023

HONOR je objavil razpored lansiranja operacijskega sistema MagicOS 7.1 za svoje naprave, s čimer še dodatno krepi svojo zavezanost zagotavljanju brezhibnih in inteligentnih izkušenj uporabnikom po vsem svetu. Najnovejši HONOR MagicOS 7.1 izboljšuje sodelovanje med sistemi, napravami in ekosistemi, uvaja nove funkcije in izboljšave, ki so osredotočene na uporabnika.

slikaKnox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox
27.05.2023

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

slikaHuawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK
26.05.2023

Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK, ki velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki.

slikaApple Watch Series 9 naj bi poganjal nov čip na osnovi A15
24.05.2023

Lani predstavljeno uro Apple Watch Series 8 je poganjal čip S8, ki je bil tako kot čip S7, ki je poganjal uro Watch Series 7, podoben čipu S6, ki je poganjal uro Series 6. Vendar bo po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga ura Watch Series 9, ki naj bi prišla čez nekaj mesecev, imela nov procesor in ne nekaj, kar bi bila predelana različica prejšnjega čipa.

članki

Apple v tretjem četrtletju po prodaji ponovno na drugem mestu


03.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Canalys poroča, da je glede na podatke prodaje v tretjem četrtletju tega leta Apple ponovno prišel na drugo mesto, takoj za Samsungom. Globalno je bilo v tem obdobju razposlanih 325,5 milijona mobilnikov, kar je šest odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Največji razlog je svetovno pomanjkanje čipov.

Samsung je skupaj razposlal 69,4 milijona telefonov, kar je največ med vsemi proizvajalci, vseeno pa je ta številka za 13 % manjša kot v enakem obdobju lani. Apple je uspel odpremiti 49,2 milijona mobilnikov, to je 14 odstotno povečanje na letni ravni, številka pa je posledica velikega povpraševanja po seriji iPhone 13 še vedno velikega povpraševanja po lanski seriji iPhone 12. Prvo trojico zaključuje Xiaomi, ki je odpremil 44 milijona mobilnikov. Med prvih pet se je uspelo uvrstiti tudi Oppu (36,7 milijona) in vivu (34,2 milijona).

Za prihajajoče zadnje tri mesece leta analitiki Canalysa menijo, da se bodo proizvajalci pametnih telefonov osredotočili na optimizacijo dobavne verige, reorganizacijo cenovnih strategij in ponudbe partnerskih operaterjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki