marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Apple v tretjem četrtletju po prodaji ponovno na drugem mestu


03.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Canalys poroča, da je glede na podatke prodaje v tretjem četrtletju tega leta Apple ponovno prišel na drugo mesto, takoj za Samsungom. Globalno je bilo v tem obdobju razposlanih 325,5 milijona mobilnikov, kar je šest odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Največji razlog je svetovno pomanjkanje čipov.

Samsung je skupaj razposlal 69,4 milijona telefonov, kar je največ med vsemi proizvajalci, vseeno pa je ta številka za 13 % manjša kot v enakem obdobju lani. Apple je uspel odpremiti 49,2 milijona mobilnikov, to je 14 odstotno povečanje na letni ravni, številka pa je posledica velikega povpraševanja po seriji iPhone 13 še vedno velikega povpraševanja po lanski seriji iPhone 12. Prvo trojico zaključuje Xiaomi, ki je odpremil 44 milijona mobilnikov. Med prvih pet se je uspelo uvrstiti tudi Oppu (36,7 milijona) in vivu (34,2 milijona).

Za prihajajoče zadnje tri mesece leta analitiki Canalysa menijo, da se bodo proizvajalci pametnih telefonov osredotočili na optimizacijo dobavne verige, reorganizacijo cenovnih strategij in ponudbe partnerskih operaterjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki