marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

slikaPrihajajo že prve informacije o Galaxy Z Fold4 in Z Flip4
24.11.2021

Samsung je že globoko v razvoju naslednje generacije svojih prepogljivih mobilnikov, zato je že čas tudi za prve govorice, ki to pot prihajajo iz Koreje. Glede na navedbe naj bi imel Z Fold4 boljšo podzaslonsko kamero, ki bo to pot prisotna tako na notranjem, kot zunanjem zaslonu.

slikaXiaomi Store prihaja tudi v Ljubljano
23.11.2021

Xiaomi hitro širi svoje poslovanje v Sloveniji. Po uspešnem zagonu prve trgovine v Mariboru je zdaj čas, da tudi slovenska prestolnica dobi novo prodajalno Xiaomi s strateškim ciljem – omogočiti Xiaomijevim fanom enostavno dostopnost pametnih telefonov in ostalih izdelkov po vsej državi.

slikaObjavljen širši spisek mobilnikov s 125 W polnjenjem
22.11.2021

Znano je, da bo Oppo naslednje leto predstavil 125 W hitro žično polnjenje pri seriji mobilnikov Find X4, vendar pa X4 in X4 Pro nista edina pametna telefona, ki bosta deleža te tehnologije. Do sedaj je znano, da bodo to hitrost omogočali tudi telefoni pri Realme in One Plus.

članki

Apple v zadnjem četrtletju 2020 prehitel Samsung


03.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Glede na poročila prodaje zadnjega četrtletja 2020 je Apple prevzel vodilno mesto na lestvici, saj so prehiteli tako Samsung kot tudi Huawei, ki je zaradi znanih razlogov izgubil največ. Največji skok pa vseeno ni uspel Applu, temveč je to pripadlo podjetju Realme.

Poglejmo najprej k Applu. V zadnjem četrtletju 2020 je podjetje iz Cupertina razposlalo skoraj 82 milijonov iPhonov, kar je 13 % več kot v istih treh mesecih leta prej. Glede na številke je Apple v Q4 2019 dosegel 18 odstotni tržni delež in se s tem izenačil s Samsungom, vendar pa so ga v Q4 2020 z 21 % deležem že prehiteli. Samsung je v tem obdobju namreč dosegel 16 % tržni delež, kar je glede na isto obdobje leta prej manjši padec.

Pa poglejmo sedaj še k največjemu presenečenju tega obdobja, podjetju Realme. V Q4 2020 so namreč skorajda podvojili število razposlanih telefonov, še bolj pa je impresiven podatek, da so v celotnem letu 2020 razposlali 65 % več mobilnikov, kot leta 2019. 42,4 milijona razposlanih telefonov leta 2020 je podjetju Realme tudi zagotovilo, da je že pet zaporednih četrtletij ohranilo naziv najhitreje rastoče znamke pametnih telefonov na svetu.

V koledarskem letu 2020 so Applove pošiljke pametnih telefonov zrasle za 3 %, medtem ko je Xiaomi uspel prevzeti velik del Huaweijevega deleža in dosegel močno povečanje za 17 %. Huawei je leta 2020 razposlal 21 % manj telefonov kot leta 2019, kar pomeni 51 milijonov v absolutnih številkah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki