marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Apple v zadnjem četrtletju 2020 prehitel Samsung


03.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Glede na poročila prodaje zadnjega četrtletja 2020 je Apple prevzel vodilno mesto na lestvici, saj so prehiteli tako Samsung kot tudi Huawei, ki je zaradi znanih razlogov izgubil največ. Največji skok pa vseeno ni uspel Applu, temveč je to pripadlo podjetju Realme.

Poglejmo najprej k Applu. V zadnjem četrtletju 2020 je podjetje iz Cupertina razposlalo skoraj 82 milijonov iPhonov, kar je 13 % več kot v istih treh mesecih leta prej. Glede na številke je Apple v Q4 2019 dosegel 18 odstotni tržni delež in se s tem izenačil s Samsungom, vendar pa so ga v Q4 2020 z 21 % deležem že prehiteli. Samsung je v tem obdobju namreč dosegel 16 % tržni delež, kar je glede na isto obdobje leta prej manjši padec.

Pa poglejmo sedaj še k največjemu presenečenju tega obdobja, podjetju Realme. V Q4 2020 so namreč skorajda podvojili število razposlanih telefonov, še bolj pa je impresiven podatek, da so v celotnem letu 2020 razposlali 65 % več mobilnikov, kot leta 2019. 42,4 milijona razposlanih telefonov leta 2020 je podjetju Realme tudi zagotovilo, da je že pet zaporednih četrtletij ohranilo naziv najhitreje rastoče znamke pametnih telefonov na svetu.

V koledarskem letu 2020 so Applove pošiljke pametnih telefonov zrasle za 3 %, medtem ko je Xiaomi uspel prevzeti velik del Huaweijevega deleža in dosegel močno povečanje za 17 %. Huawei je leta 2020 razposlal 21 % manj telefonov kot leta 2019, kar pomeni 51 milijonov v absolutnih številkah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki