marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR napoveduje posodobitev operacijskega sistema
29.05.2023

HONOR je objavil razpored lansiranja operacijskega sistema MagicOS 7.1 za svoje naprave, s čimer še dodatno krepi svojo zavezanost zagotavljanju brezhibnih in inteligentnih izkušenj uporabnikom po vsem svetu. Najnovejši HONOR MagicOS 7.1 izboljšuje sodelovanje med sistemi, napravami in ekosistemi, uvaja nove funkcije in izboljšave, ki so osredotočene na uporabnika.

slikaKnox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox
27.05.2023

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

slikaHuawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK
26.05.2023

Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK, ki velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki.

slikaApple Watch Series 9 naj bi poganjal nov čip na osnovi A15
24.05.2023

Lani predstavljeno uro Apple Watch Series 8 je poganjal čip S8, ki je bil tako kot čip S7, ki je poganjal uro Watch Series 7, podoben čipu S6, ki je poganjal uro Series 6. Vendar bo po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga ura Watch Series 9, ki naj bi prišla čez nekaj mesecev, imela nov procesor in ne nekaj, kar bi bila predelana različica prejšnjega čipa.

članki

Apple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13


09.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

Zmanjšanje proizvodnje panelov OLED v podjetju BOE se je začel s pomanjkanjem integriranih vezij gonilnikov zaslona, ki jih podjetje BOE dobiva od podjetja LX Semicon - južnokorejskega polprevodniškega podjetja, ki dobavlja tudi družbi LG Display. Pomembnejši razlog pa je, da je kitajski proizvajalec enostransko spremenil tankoplastni tranzistor, kar bi vplivalo na notranjo arhitekturo telefona.

V poročilu je bilo tudi navedeno, da to vprašanje ne bo prekinilo dogovora o partnerstvu med obema podjetjema. Elec je domneval, da želi Apple ohraniti raznolikost svojih dobaviteljev OLED, da bi zmanjšal svojo odvisnost od podjetij Samsung in LG ter imel boljši pogajalski položaj. Pričakuje se, da bo BOE izdeloval zaslone za prihajajoči iPhone 14, saj njegova tovarna B11 v Sečuanu kljub nižji stopnji proizvodnje še vedno obratuje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki