marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Apple se sooča z novo veliko tožbo


19.04.2024
Objavil: Dare Gliha

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

V tožbi je navedeno, da je Apple omenjenim razvijalcem zaračunaval nepoštene provizije v višini do 30 % pri nakupih aplikacij in drugih vsebin. Tožniki trdijo, da Apple zlorablja svoj prevladujoči položaj na trgu distribucije aplikacij na telefonih iPhone in drugih napravah Apple, zato zahtevajo odškodnino.

Zanimivo je, da je Applov odvetnik na zaslišanju januarja trdil, da razvijalci v Združenem kraljestvu ne morejo uveljavljati zahtevka, če jim niso bile zaračunane provizije za nakupe, opravljene prek trgovine App Store v Združenem kraljestvu. Sodnik se s tem ni strinjal in je dejal, da je "Applovo previsoko zaračunavanje provizij razvijalcem aplikacij s sedežem v Združenem kraljestvu v zvezi s trgovino, opravljeno na spletnih straneh trgovine, ki niso v Združenem kraljestvu, pomenilo ravnanje, ki se je izvajalo v Združenem kraljestvu".

To seveda ni prvič, da se je Apple soočil s takšnimi obtožbami. V EU je podjetje zdaj prisiljeno dovoliti alternativne trgovine z aplikacijami in razvijalcem dovoliti, da po želji zaračunavajo ljudem zunaj trgovine App Store.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki