marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Apple sestavlja ekipo za načrtovanje čipov


29.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Več kot devet mesecev po tem, ko so pri Applu objavil načrte za svojo novo tovarno za načrtovanje čipov s sedežem v nemškem Minhnu, so pri podjetju pričeli iskati inženirje z izkušnjami na področju modemskih čipov in brezžičnih polprevodnikov.

Nedavno poročilo Bloomberga potrjuje razvojne načrte in navaja, da Apple išče ljudi z izkušnjami s polprevodniki za bluetooth in Wi-Fi, brezžičnimi radiji, radijsko-frekvenčnimi integriranimi vezji in zasnovami brezžičnih sistemov na čipu. Vse to je še en jasen znak, da Apple trdo dela na prehodu z modemov Qualcomm in želi razviti lastne brezžične čipe za prihodnje izdelke.

Glede na novo poročilo je Applova širitev v Irvinu v južni Kaliforniji še vedno v povojih. Poleg širitev v Irvinu in Minhnu, je Apple začel ustanavljati tudi druge lokacije po ZDA in sicer v Portlandu, Oregonu, Austinu, Teksasu in Orlandu na Floridi ter tudi zunaj ZDA v Haifi in Herzliyi v Izraelu. Te lokacije niso naključne, saj so strateško postavljene na "dvorišča" obstoječih dobaviteljev čipov, kot so Intel, AMD in Infineon. Apple naj bi tudi razširil svoje načrte za razvoj čipov v Massachusettsu in na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki