marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung postavlja nove standarde in napoveduje prihod najpomembnejše naprave serije S
24.01.2022

TM Roh, predsednik in vodja poslovanja MX (Mobile eXperience) podjetja Samsung Electronics je na svojem blogu razkril svoje razmišljanje o pametnih telefonih in namignil nekaj malih skrivnosti o novih izdelkih, ki prihajajo v februarju.

slikaSamsung je leta 2021 izdelal več kot 300 milijonov mobilnikov
21.01.2022

Glede na poročilo, ki ga je pridobil The Elec, Samsung ni dosegel svojega cilja za leto 2021 glede števila dobavljenih pametnih telefonov. Za to obstaja več razlogov, eden od njih pa je slabša prodaja linije Galaxy S21.

slikaXiaomi krepi svoj položaj na področju varnosti potrošniškega interneta stvari (IoT)
20.01.2022

Xiaomi, ki je vzpostavilo vodilno svetovno platformo za potrošniški AIoT (AI + IoT), je objavil nov niz predlaganih globalnih standardov za vlivanje zaupanja potrošnikom glede varnosti njihovih podatkov med uporabo izdelkov IoT.

slikaiPhone SE (2022) bo očitno še vedno videti kot nekaj iz leta 2017
19.01.2022

V začetku leta 2021 so se pojavile govorice, da bo imel naslednji iPhone SE sodobnejši videz. Zadnje čase pa se pojavlja več govoric, da bo imel iPhone SE (2022) dejansko enako obliko kot iPhone SE (2020), ki je pravzaprav reciklirana oblika iPhona 8 iz leta 2017.

slikaXiaomi pozdravlja ugotovitve Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost
17.01.2022

Xiaomi je prejšnji teden prejel sporočilo Nemškega zveznega urada za informacijsko varnost (BSI), da je slednji zaključil pregled pametnih telefonov Xiaomi v Nemčiji. BSI je zaključil, da ne more identificirati nobenih nepravilnosti, ki bi zahtevale nadaljnje preiskave ali druge ukrepe. BSI tudi ni zaznal nobenega prenosa seznamov filtrov, kot je opisano v prvotnem poročilu.

članki

Apple sestavlja ekipo za načrtovanje čipov


29.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Več kot devet mesecev po tem, ko so pri Applu objavil načrte za svojo novo tovarno za načrtovanje čipov s sedežem v nemškem Minhnu, so pri podjetju pričeli iskati inženirje z izkušnjami na področju modemskih čipov in brezžičnih polprevodnikov.

Nedavno poročilo Bloomberga potrjuje razvojne načrte in navaja, da Apple išče ljudi z izkušnjami s polprevodniki za bluetooth in Wi-Fi, brezžičnimi radiji, radijsko-frekvenčnimi integriranimi vezji in zasnovami brezžičnih sistemov na čipu. Vse to je še en jasen znak, da Apple trdo dela na prehodu z modemov Qualcomm in želi razviti lastne brezžične čipe za prihodnje izdelke.

Glede na novo poročilo je Applova širitev v Irvinu v južni Kaliforniji še vedno v povojih. Poleg širitev v Irvinu in Minhnu, je Apple začel ustanavljati tudi druge lokacije po ZDA in sicer v Portlandu, Oregonu, Austinu, Teksasu in Orlandu na Floridi ter tudi zunaj ZDA v Haifi in Herzliyi v Izraelu. Te lokacije niso naključne, saj so strateško postavljene na "dvorišča" obstoječih dobaviteljev čipov, kot so Intel, AMD in Infineon. Apple naj bi tudi razširil svoje načrte za razvoj čipov v Massachusettsu in na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki