marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Apple sestavlja ekipo za načrtovanje čipov


29.12.2021
Objavil: Dare Gliha

Več kot devet mesecev po tem, ko so pri Applu objavil načrte za svojo novo tovarno za načrtovanje čipov s sedežem v nemškem Minhnu, so pri podjetju pričeli iskati inženirje z izkušnjami na področju modemskih čipov in brezžičnih polprevodnikov.

Nedavno poročilo Bloomberga potrjuje razvojne načrte in navaja, da Apple išče ljudi z izkušnjami s polprevodniki za bluetooth in Wi-Fi, brezžičnimi radiji, radijsko-frekvenčnimi integriranimi vezji in zasnovami brezžičnih sistemov na čipu. Vse to je še en jasen znak, da Apple trdo dela na prehodu z modemov Qualcomm in želi razviti lastne brezžične čipe za prihodnje izdelke.

Glede na novo poročilo je Applova širitev v Irvinu v južni Kaliforniji še vedno v povojih. Poleg širitev v Irvinu in Minhnu, je Apple začel ustanavljati tudi druge lokacije po ZDA in sicer v Portlandu, Oregonu, Austinu, Teksasu in Orlandu na Floridi ter tudi zunaj ZDA v Haifi in Herzliyi v Izraelu. Te lokacije niso naključne, saj so strateško postavljene na "dvorišča" obstoječih dobaviteljev čipov, kot so Intel, AMD in Infineon. Apple naj bi tudi razširil svoje načrte za razvoj čipov v Massachusettsu in na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki