marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Apple obrnil ploščo, uporabniki bodo imeli dostop do delov za popravilo naprav


19.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je precej nepričakovano objavil, da bo olajšal nakup originalnih rezervnih delov za popravilo iPhonov. Napovedali so program "Self Service Repair", v katerem bodo lahko uporabniki njihovih naprav poleg delov dobili še dostop do orodij in navodil.

Gre za potezo, ki je precej neznačilna za to jabolčno podjetje, saj so nedolgo nazaj zagovarjali tezo, da uporabniki niso dovolj izkušeni, da bi sami menjali okvarjene dele.

Na začetku bodo na voljo rezervni deli za najpogostejša popravila, kar vključuje zaslone, baterije in module kamer za seriji iPhone 12 in iPhone 13, kasneje pa se bo programu priključil tudi program za računalnike Mac s čipom M1. Program bo v ZDA na voljo v začetku prihodnjega leta, kasneje pa se bo razširilo še na ostale trge.

V novi "trgovini" bo na voljo preko 200 različnih delov in orodij, hkrati pa bodo na voljo tudi navodila za popravilo. Čeprav bo lahko to opravil vsak, pa Apple vseeno priporoča, da menjavo opravi kvalificirana oseba. Vsak, ki bo okvarjen del vrnil, pa bo prejel še dobropis. Cene rezervnih delov sicer še niso znane, pričakuje pa se, da le-ta ne bo najnižja. Vprašanje je tudi, ali bo nakup samo delov smiseln, ali bo cenovno enako okvaro sanirati v Applovih uradnih servisih.

Apple je bil pogosto kritiziran, ker strankam otežuje popravilo naprave Apple zunaj Applove mreže pooblaščenih servisnih centrov. Šlo je celo tako daleč, da so onemogočil Face ID, ko se zamenja zaslon na iPhone 13, pri čemer naj bi bil krivec mikrokrmilniški čip, ki je pritrjen na sklop plošče zaslona. Omenjeni program je sedaj vendarle korak v pravo smer, ter hkrati mala zmaga zagovornikov pravice do popravila naprave kjerkoli.

Kdaj bo program na voljo v naših krajih žal še ni znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki