marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

slikaXiaomi uvrščen na lestvico najbolj inovativnih podjetij leta
26.09.2022

Boston Consulting Group (BCG) je Xiaomi uvrstil na seznam »50 najbolj inovativnih podjetij leta 2022«. Gre za priznanje Xiaomijevi zavezanosti k razvoju tehnoloških inovacij ter krepitvi raziskovalnih in razvojnih zmogljivosti podjetja.

članki

Apple obrnil ploščo, uporabniki bodo imeli dostop do delov za popravilo naprav


19.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je precej nepričakovano objavil, da bo olajšal nakup originalnih rezervnih delov za popravilo iPhonov. Napovedali so program "Self Service Repair", v katerem bodo lahko uporabniki njihovih naprav poleg delov dobili še dostop do orodij in navodil.

Gre za potezo, ki je precej neznačilna za to jabolčno podjetje, saj so nedolgo nazaj zagovarjali tezo, da uporabniki niso dovolj izkušeni, da bi sami menjali okvarjene dele.

Na začetku bodo na voljo rezervni deli za najpogostejša popravila, kar vključuje zaslone, baterije in module kamer za seriji iPhone 12 in iPhone 13, kasneje pa se bo programu priključil tudi program za računalnike Mac s čipom M1. Program bo v ZDA na voljo v začetku prihodnjega leta, kasneje pa se bo razširilo še na ostale trge.

V novi "trgovini" bo na voljo preko 200 različnih delov in orodij, hkrati pa bodo na voljo tudi navodila za popravilo. Čeprav bo lahko to opravil vsak, pa Apple vseeno priporoča, da menjavo opravi kvalificirana oseba. Vsak, ki bo okvarjen del vrnil, pa bo prejel še dobropis. Cene rezervnih delov sicer še niso znane, pričakuje pa se, da le-ta ne bo najnižja. Vprašanje je tudi, ali bo nakup samo delov smiseln, ali bo cenovno enako okvaro sanirati v Applovih uradnih servisih.

Apple je bil pogosto kritiziran, ker strankam otežuje popravilo naprave Apple zunaj Applove mreže pooblaščenih servisnih centrov. Šlo je celo tako daleč, da so onemogočil Face ID, ko se zamenja zaslon na iPhone 13, pri čemer naj bi bil krivec mikrokrmilniški čip, ki je pritrjen na sklop plošče zaslona. Omenjeni program je sedaj vendarle korak v pravo smer, ter hkrati mala zmaga zagovornikov pravice do popravila naprave kjerkoli.

Kdaj bo program na voljo v naših krajih žal še ni znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki