marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPredstavljen Snapdragon 8+ Gen 1: 30 % učinkovitejši in 10 % hitrejši
23.05.2022

Qualcomm je predstavil prenovljeno različico svojega vodilnega čipovja. Novi Snapdragon 8+ Gen 1 (SM8475) obljublja skromne izboljšave hitrosti in opazen prihranek energije - prvotni Snapdragon 8+ Gen 1 ni bil nikoli počasen, njegovi glavni težavi sta bili toplota in poraba energije.

slikaQualcomm predstavlja platformo Wi-Fi 7 za dostopne točke in domače usmerjevalnike
20.05.2022

Qualcomm je napovedal prihod serije Wi-Fi 7 Networking Pro Series - serije čipov Wi-Fi za dostopne točke v podjetjih, vrhunske domače usmerjevalnike in napredne sisteme mesh. Ponujajo do 33 Gb/s štiripasovno povezljivost prek 16 kanalov, stabilnejšo povezavo in zmanjšanje motenj.

slikaYouTube Go bo ugasnjen avgusta
18.05.2022

Aplikacija YouTube Go je bila leta 2016 uvedena za trge v razvoju kot lažja alternativa običajni aplikaciji. Iz družbe sedaj sporočajo, da bo aplikacija v avgustu ugasnjena. Uporabniki aplikacije tako že dobivajo obvestila, naj preklopijo na običajno aplikacijo YouTube ali pa v brskalniku obiščejo spletno stran youtube.com.

slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

članki

Apple obrnil ploščo, uporabniki bodo imeli dostop do delov za popravilo naprav


19.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je precej nepričakovano objavil, da bo olajšal nakup originalnih rezervnih delov za popravilo iPhonov. Napovedali so program "Self Service Repair", v katerem bodo lahko uporabniki njihovih naprav poleg delov dobili še dostop do orodij in navodil.

Gre za potezo, ki je precej neznačilna za to jabolčno podjetje, saj so nedolgo nazaj zagovarjali tezo, da uporabniki niso dovolj izkušeni, da bi sami menjali okvarjene dele.

Na začetku bodo na voljo rezervni deli za najpogostejša popravila, kar vključuje zaslone, baterije in module kamer za seriji iPhone 12 in iPhone 13, kasneje pa se bo programu priključil tudi program za računalnike Mac s čipom M1. Program bo v ZDA na voljo v začetku prihodnjega leta, kasneje pa se bo razširilo še na ostale trge.

V novi "trgovini" bo na voljo preko 200 različnih delov in orodij, hkrati pa bodo na voljo tudi navodila za popravilo. Čeprav bo lahko to opravil vsak, pa Apple vseeno priporoča, da menjavo opravi kvalificirana oseba. Vsak, ki bo okvarjen del vrnil, pa bo prejel še dobropis. Cene rezervnih delov sicer še niso znane, pričakuje pa se, da le-ta ne bo najnižja. Vprašanje je tudi, ali bo nakup samo delov smiseln, ali bo cenovno enako okvaro sanirati v Applovih uradnih servisih.

Apple je bil pogosto kritiziran, ker strankam otežuje popravilo naprave Apple zunaj Applove mreže pooblaščenih servisnih centrov. Šlo je celo tako daleč, da so onemogočil Face ID, ko se zamenja zaslon na iPhone 13, pri čemer naj bi bil krivec mikrokrmilniški čip, ki je pritrjen na sklop plošče zaslona. Omenjeni program je sedaj vendarle korak v pravo smer, ter hkrati mala zmaga zagovornikov pravice do popravila naprave kjerkoli.

Kdaj bo program na voljo v naših krajih žal še ni znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki