marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR napoveduje posodobitev operacijskega sistema
29.05.2023

HONOR je objavil razpored lansiranja operacijskega sistema MagicOS 7.1 za svoje naprave, s čimer še dodatno krepi svojo zavezanost zagotavljanju brezhibnih in inteligentnih izkušenj uporabnikom po vsem svetu. Najnovejši HONOR MagicOS 7.1 izboljšuje sodelovanje med sistemi, napravami in ekosistemi, uvaja nove funkcije in izboljšave, ki so osredotočene na uporabnika.

slikaKnox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox
27.05.2023

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

slikaHuawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK
26.05.2023

Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK, ki velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki.

slikaApple Watch Series 9 naj bi poganjal nov čip na osnovi A15
24.05.2023

Lani predstavljeno uro Apple Watch Series 8 je poganjal čip S8, ki je bil tako kot čip S7, ki je poganjal uro Watch Series 7, podoben čipu S6, ki je poganjal uro Series 6. Vendar bo po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga ura Watch Series 9, ki naj bi prišla čez nekaj mesecev, imela nov procesor in ne nekaj, kar bi bila predelana različica prejšnjega čipa.

članki

Apple obrnil ploščo, uporabniki bodo imeli dostop do delov za popravilo naprav


19.11.2021
Objavil: Dare Gliha

Apple je precej nepričakovano objavil, da bo olajšal nakup originalnih rezervnih delov za popravilo iPhonov. Napovedali so program "Self Service Repair", v katerem bodo lahko uporabniki njihovih naprav poleg delov dobili še dostop do orodij in navodil.

Gre za potezo, ki je precej neznačilna za to jabolčno podjetje, saj so nedolgo nazaj zagovarjali tezo, da uporabniki niso dovolj izkušeni, da bi sami menjali okvarjene dele.

Na začetku bodo na voljo rezervni deli za najpogostejša popravila, kar vključuje zaslone, baterije in module kamer za seriji iPhone 12 in iPhone 13, kasneje pa se bo programu priključil tudi program za računalnike Mac s čipom M1. Program bo v ZDA na voljo v začetku prihodnjega leta, kasneje pa se bo razširilo še na ostale trge.

V novi "trgovini" bo na voljo preko 200 različnih delov in orodij, hkrati pa bodo na voljo tudi navodila za popravilo. Čeprav bo lahko to opravil vsak, pa Apple vseeno priporoča, da menjavo opravi kvalificirana oseba. Vsak, ki bo okvarjen del vrnil, pa bo prejel še dobropis. Cene rezervnih delov sicer še niso znane, pričakuje pa se, da le-ta ne bo najnižja. Vprašanje je tudi, ali bo nakup samo delov smiseln, ali bo cenovno enako okvaro sanirati v Applovih uradnih servisih.

Apple je bil pogosto kritiziran, ker strankam otežuje popravilo naprave Apple zunaj Applove mreže pooblaščenih servisnih centrov. Šlo je celo tako daleč, da so onemogočil Face ID, ko se zamenja zaslon na iPhone 13, pri čemer naj bi bil krivec mikrokrmilniški čip, ki je pritrjen na sklop plošče zaslona. Omenjeni program je sedaj vendarle korak v pravo smer, ter hkrati mala zmaga zagovornikov pravice do popravila naprave kjerkoli.

Kdaj bo program na voljo v naših krajih žal še ni znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki