marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Apple razkril padec prodaje iPhonov in nižje prihodke


28.04.2016
Objavil: Dare Gliha

Applovi rezultati letošnjega prvega četrtletja so razkrili, da je bilo prodanih »le« 51,19 milijona mobilnikov iPhone, medtem ko so v istem četrtletju lani prodali 61,17 milijona iPhonov. Ravno tako je v prvem četrtletju glede na lani padel prihodek in sicer iz 58 milijard na 50,6 milijarde.

Padec prihodka je posledica slabše prodaje iPhonov, iPadov in računalnikov Mac. Padec prodaje iPhonov je znašal 16%, kar je prvi YoY (year on year – na letni ravni) padec prodaje v zgodovini podjetja. Tako so v tem četrtletju prodali »zgolj« 51,19 milijona iPhonov, lani pa 61,2 milijona.

Apple pričakuje, da se bo trend nadaljeval tudi v naslednjem četrtletju. To pripisujejo predvsem dejstvu, da sta iPhone 6 in 6 Plus imela večji zaslon in s tem večje povpraševanje, lanski različici S pa kot nadgradnji nista poželi takega navdušenja.

Tudi prodaja iPadov še vedno pada in sicer za 19%, najmanjši padec pa so doživeli računalniki Mac in sicer »zgolj« 12%.

So pa pri Applu zabeležili povišanje prodaje pri kategoriji ostalih produktov. Tako so zabeležili skoraj 30% povišanje prodaje kategorije, ki vsebuje tudi uro Watch, Apple TV , iPod in slušalke Beats, še največji delež pri tem pa naj bi imela ura Watch.

Pri Applu pričakujejo, da se bo padec nadaljeval tudi v naslednjem četrtletju. Tako pričakujejo prihodek med 41 in 43 milijardami dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki