marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Apple raziskuje prodajo kompletov za beli iPhone


29.11.2010
Objavil: Dare Gliha

Apple raziskuje mladostnika, ki je uspel dobiti večjo količino belih ohišij za iPhone 4. Prav lahko se zgodi, da se bodo pri podjetju odločili za tožbo, saj so prepričani, da gre za ukradeno robo. Fei Lam iz New Yorka govori kitajsko, uspelo pa mu je dobiti kontakt pri Applovem dobavitelju, Foxconn-u in s tem večjo količino belih ohišij.

Apple je dolgo obljubljal izdajo belega iPhone-a, vendar je z njegovim lansiranjem nenehno odlašal. Ravno zaradi tega razloga pa se je pojavilo veliko povpraševanje po teh kompletih. Lam ohišja naroča na Kitajskem, na začetku jih je pakiral sam, sedaj pa se je posel tako razširil, da mu to počnejo direkto pri proizvajalcu in ti nato tudi pošljejo komplet h kupcu. S tem početjem naj bi do sedaj prodal za preko 130.000 dolarjev kompletov. En komplet sicer stane 279 dolarjev.

Ker pa se je njegov posel pojavil tudi v medijih je prepričan, da je nase pritegnil pozornost Appla in sicer naj bi mu bil na sledi privatni detektiv. "Dobil sem elektronsko sporočilo detektiva, ki me je obtožil prodaje ukradene robe, za kar sem 100 % prepričan, da ne drži," je Lam povedal za časnik New York Observer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki