marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Apple objavil prodajne številke, prodaja iPhonov manjša


10.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil finančno poročilo za zadnje tri mesece leta 2023, ki je prvo četrtletje njegovega poslovnega leta. Skupni prihodki so se na letni ravni zmanjšali, saj so težave v dobavni verigi omejile zaloge. Podjetje je vseeno izpostavilo nekaj pozitivnih stvari - aktivno se uporablja dve milijardi naprav, v storitveni dejavnosti pa so zabeležili doslej najvišje prihodke.

Skupna prodaja v treh mesecih, ki so se končali 31. decembra 2022, je znašala 117,1 milijarde dolarjev, medtem ko je bila v enakem obdobju pred dvanajstimi meseci prodaja 123,9 milijarde dolarjev. Čisti dobiček v višini skoraj 30 milijard dolarjev se je s 34,6 milijarde dolarjev zmanjšal za 13 %.

Apple je že pred časom prenehal razkrivati število enot in zdaj navaja le prihodke po posameznih kategorijah. Več kot polovico prodaje predstavljajo telefoni iPhone, vendar je ta še vedno za dobrih 8 % nižja kot lani. Storitvena dejavnost je med oktobrom in decembrom 2022 ustvarila 20,8 milijarde dolarjev prihodkov, kar je za 6 % več na letni ravni. Edina druga kategorija izdelkov, ki se je nekoliko povečala, so iPadi, in sicer za skoraj 30 %, s 7,2 milijarde dolarjev na 9,3 milijarde dolarjev.

Tim Cook, izvršni direktor podjetja Apple, je dejal, da ima podjetje "najboljši nabor izdelkov in storitev doslej". Finančni direktor Luca Maestri je dodal, da so prihodki na papirju morda videti v upadu, vendar so se na podlagi konstantne valute dejansko povečali. Podjetje je ustvarilo 34 milijard dolarjev denarnega toka in delničarjem uspelo vrniti več kot 25 milijard dolarjev z denarno dividendo 0,23 dolarja na delnico.

Celotno finančno poročilo je na voljo na Applovi spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki