marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Apple začasno prekinil sodelovanje s Pegatronom


11.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je odkril, da njihov partner Pegatron Corp. krši Kitajsko politiko zaposlovanja študentskih delavcev, zaradi česar so s podjetjem začasno prekinili sodelovanje. Pegatron je (bil) en izmed proizvajalcev mobilnikov iPhone.

Apple je v uradni izjavi za javnost zapisal, da so odkrili hujše kršitve Kitajske zakonodaje zaposlovanja študentov. V Pegatronu naj bi namreč na tisoče študentov opravljalo nadurno delo ter delo ponoči v Pegatronovi tovarni v Shanghaiju. Kitajska politika tudi prepoveduje študentsko delo na področjih, katere ne pokriva njihov študij. Pegatron trdi, da so omenjene nepravilnosti že odpravili, vseeno pa Apple za nadaljevanje sodelovanja pričakuje dodatna dokazila in sprejete ukrepe.

Po navedbah Bloomberga bi ta prekinitev lahko odprla vrata drugim proizvajalcem pri izdelavi iPhonov, med večjimi se omenja Luxshare Precision Industry Co.. Dodatno ima Apple v rokavu več potencialnih naročil tudi za druge nove naprave, ki bodo predstavljene v bodoče.

Financial Times še poroča, da je Apple odkrite nepravilnosti uradno objavil šele po povpraševanju s strani njihovega medija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki