marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

slikaSamsung Galaxy mobilniki in tablice del Android Enterprise Recommended programa
18.11.2020

Samsung Electronics se je pridružil programu družbe Google - Android Enterprise Recommended - katerega namen je podjetjem olajšati vključevanje mobilnih rešitev v vsakodnevno poslovanje. Sodelovanje v programu je dodatno zagotovilo uporabnikom, da Samsung naprave izpolnjujejo - in dejansko presegajo - zahteve glede strojne in programske opreme, ki jih je določila družba Google.

članki

Apple začasno prekinil sodelovanje s Pegatronom


11.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je odkril, da njihov partner Pegatron Corp. krši Kitajsko politiko zaposlovanja študentskih delavcev, zaradi česar so s podjetjem začasno prekinili sodelovanje. Pegatron je (bil) en izmed proizvajalcev mobilnikov iPhone.

Apple je v uradni izjavi za javnost zapisal, da so odkrili hujše kršitve Kitajske zakonodaje zaposlovanja študentov. V Pegatronu naj bi namreč na tisoče študentov opravljalo nadurno delo ter delo ponoči v Pegatronovi tovarni v Shanghaiju. Kitajska politika tudi prepoveduje študentsko delo na področjih, katere ne pokriva njihov študij. Pegatron trdi, da so omenjene nepravilnosti že odpravili, vseeno pa Apple za nadaljevanje sodelovanja pričakuje dodatna dokazila in sprejete ukrepe.

Po navedbah Bloomberga bi ta prekinitev lahko odprla vrata drugim proizvajalcem pri izdelavi iPhonov, med večjimi se omenja Luxshare Precision Industry Co.. Dodatno ima Apple v rokavu več potencialnih naročil tudi za druge nove naprave, ki bodo predstavljene v bodoče.

Financial Times še poroča, da je Apple odkrite nepravilnosti uradno objavil šele po povpraševanju s strani njihovega medija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki