marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Apple pričel preizkušati zložljive zaslone za iPhone in iPad


25.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Apple razvija nov zložljiv zaslon OLED, ki naj bi se po poročanju južnokorejskega časopisa TheElec sčasoma znašel v zložljivem iPhonu ali iPadu. Velika prelomnica je odsotnost polarizacijske plasti na plošči, ki se trenutno uporablja v nekaterih običajnih zložljivih zaslonih.

Enako tehnologijo zaslona brez polarizatorja uporablja Samsung v svojem Galaxy Z Fold3 in zaslonu Eco²OLED. Apple razmišlja o podobnem pristopu za svojo zložljivo napravo.

Odstranitev plasti polarizatorja omogoča tanjše zložljive zaslone, vendar na račun vidljivosti in največje svetlosti. Proizvajalci so prisiljeni povečati porabo energije zaslona, da bi povečali svetlost, kar negativno vpliva na življenjsko dobo zložljivih panelov, zato bo zanimivo videti, kako se bo Apple lotil teh vprašanj.

Po mnenju priznanega strokovnjaka za Apple Ming-Chi Kuoa je do Applovega zložljivega telefona še nekaj let in ga ne smemo pričakovati pred letom 2025.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki