marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Apple predstavil nova iPod touch in iPod nano


14.09.2012
Objavil: Thomas Bergant

Apple je predstavil novi seriji najbolj priljubljenih glasbenih predvajalnikov na svetu – neverjetni iPod touch in prenovljeni iPod nano. Novi iPod touch je najtanjši iPod touch doslej in prinaša bleščeč 10,16 cm zaslon Retina, kamero iSight s 5 milijoni točk in snemanjem videa 1080p HD, ...

... Applov procesor A5 ter pametno asistentko Siri in iOS 6, najbolj napreden mobilni operacijski sistem na svetu. Novi iPod touch ima čudovito ultra tanko ohišje iz lahkega eloksiranega aluminija, prvič pa je na voljo tudi v petih živahnih barvah. Novi iPod nano je najtanjši iPod doslej, odlikuje ga 6,35 cm zaslon Multi-Touch, priročni gumbi za upravljanje ter vgrajen Bluetooth za brezžično poslušanje glasbe, na voljo pa je v sedmih sijajnih barvah.

»Z več kot 350 milijoni prodanih primerkov je iPod najbolj priljubljen glasbeni predvajalnik na svetu,« je dejal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za trženje. »Ljubitelji glasbe se bodo verjetno težko odločali med prenovljenim iPodom nano, najtanjšim iPodom doslej, ter popolnoma novim iPodom touch z osupljivim 10,16 cm zaslonom Retina, kamero iSight s 5 milijoni točk in ultra tanko obliko – oba pa sta na voljo v čudovitih barvah.«

Novi iPod touch je na novo zasnovan s čudovitim 10,16 cm zaslona Retina in ultra tankim eloksiranim aluminijastim ohišjem – najtanjši iPod touch doslej z vsega 6 mm debeline in težo 88 gramov. Z Applovim dvojedrnim procesorjem A5 je iPod touch do dvakrat zmogljivejši in ima do sedemkrat hitrejšo grafiko kot četrta generacija iPoda touch, pri tem pa ohranja neverjetno zdržljivost baterije z do 40 urami predvajanja glasbe in 8 urami videa.* Prvič pa je iPod touch na voljo v petih živahnih barvah.

Novi iPod touch ima kamero iSight s 5 milijoni točk in samodejnim ostrenjem, podporo za snemanje videa v ločljivosti 1080p s stabilizacijo slike, prepoznavanjem obrazov in bliskavico LED. Nova panoramska funkcija omogoča zajemanje sijajnih panoramskih fotografij z enostavnim pomikanjem kamere skozi prizor. Vsak iPod touch je opremljen z zanko enake barve, kot je predvajalnik, domiselnim in priročnim zapestnim trakom, ki ga lahko uporabljate med fotografiranjem, snemanjem videa ali med igranjem iger.

Novi iPod touch ima iOS 6, najnaprednejši mobilni operacijski sistem na svetu z več kot 200 možnostmi, prvič pa ima tudi Siri, pametno asistentko, ki izpolnjuje govorne ukaze. Siri na novem iPodu touch podpira več jezikov, omogoča dostop do športnih rezultatov, svetuje restavracije in preverja sezname filmov v kinu.** Novi iPod touch ima tudi integriran Facebook z možnostjo objavljanja s pomočjo Siri, souporabo Photo Streama prek iClouda in druge ključne lastnosti iOS-a, kot so iMessage, FaceTime, Mail in Game Center. Odslej lahko vsebino zaslona iPoda touch prikažete na HD-televizorju s tehnologijo zrcaljenja slike AirPlay Mirroring, na tak način lahko prikazujete fotografije, videe, predvajate glasbo, aplikacije in igrate igre na velikem zaslonu.***

Prenovljeni iPod nano je najtanjši iPod doslej, ima samo 5 mm debeline, ob tem pa prinaša največji zaslon v iPodu nano doslej, ki omogoča še boljšo izkušnjo glasbe, fotografij in videov. Novi iPod nano ima 6,35 cm zaslon Multi-Touch za enostavno brskanje po glasbi, gumb Home omogoča hiter izhod v domači zaslon, odlikujeta pa ga priročna gumba za nastavljanje jakosti zvoka, predvajanje, premor in preskakovanje skladb. Novi iPod nano ima vgrajen Bluetooth za brezžično predvajanje glasbe na slušalkah Bluetooth, zvočnikih in v avtomobilu. iPod nano omogoča 30 ur predvajanja glasbe, kar je najdlje doslej, tako da lahko dlje uživate ob poslušanju glasbe z vaših seznamov predvajanja* in radia FM. Z vgrajenima funkcijama za športno aktivnost – števec korakov in podpora Nike+ – bodo uporabniki lahko iPod nano vzeli na sprehod, tek ali kamorkoli se jim bo zahotelo. Novi iPod nano je na voljo v sedmih čudovitih barvah in z zabavnimi zaslonskimi ozadji enakih barv.

Z App Storom na iPodu touch je uporabnikom na voljo najobsežnejša zbirka prek 700.000 aplikacij, med njimi 175.000 iger in zabavnih vsebin. Uporabnikom je prav tako dostopen iTunes Store z neposrednim dostopom do največjega glasbenega kataloga s prek 26 milijoni skladb, 190.000 deli TV-nanizank, 45.000 filmi in 1,5 milijona knjig, ki jih lahko kupijo in takoj naložijo na svoj iPod touch.

iPod touch in iPod nano sta opremljena z novim priključkom Lightning, ki je manjši, pametnejši in vzdržljivejši od predhodnika. Povsem digitalen priključek Lightning odlikuje prilagodljiv vmesnik, ki uporablja samo signale, potrebne za posamezno dodatno opremo, mogoče pa ga je uporabljati v obeh položajih, da je priklop še hitrejši. Na voljo je tudi adapter Lightning-to-30-pin za priklop iPoda touch in iPoda nano na dodatno opremo s starim 30-pinskim priključkom.****

iPod touch in iPod nano sta na voljo z novimi slušalkami Apple EarPods z novo inovativno obliko za bolj naravno prileganje, povečano odpornost in neverjetno zvočno kakovost, ki je običajno lastnost slušalk višjega razreda.

Novi iPod touch bo na voljo v rožnati, rumeni, modri, beli in srebrni ter črni in temno sivi barvi. Na voljo je v različicah z 32 GB in 64 GB pomnilnika. iPod touch potrebuje računalnik Mac s priključkom USB 2.0 ali USB 3.0, Mac OS X v10.6.8 ali novejši in iTunes 107 ali novejši; ali računalnik Windows s priključkom USB 2.0 in Windows 7, Windows Vista ali Windows XP Home ali Professional (SP 3) ali novejšim in iTunes 10.7 ali novejši. Za uporabo določenih funkcij iPoda touch je potreben Apple ID. iOS 6 bo na voljo kot brezplačna posodobitev programske opreme za iPod touch (četrte generacije), ki bo uporabnikom omogočil izkušnjo izvrstne možnosti, kot so integriran Facebook v aplikaciji Photo, souporaba Photo Streama prek iClouda in Passbook, najenostavnejši način za shranjevanje vaših vstopnic in vozovnic.

iPod nano bo na voljo v rožnati, rumeni, modri, zeleni, vijoličasti, srebrni in temno sivi barvi s 16 GB pomnilnika. Na voljo je tudi iPod shuffle v rožnati, rumeni, modri, zeleni, vijoličasti, srebrni in temno sivi barvi z 2 GB pomnilnika. iPod shuffle potrebuje računalnik Mac s priključkom USB 2.0, Mac OS X v10.6.8 ali novejši in iTunes 10.7 ali novejši; ali računalnik Windows s priključkom USB 2.0 in Windows 7, Windows Vista ali Windows XP Home ali Professional (SP 3) ali novejšim in iTunes 10.7 ali novejši. iPod nano potrebuje računalnik Mac s priključkom USB 2.0 ali USB 3.0, Mac OS X v10.6.8 ali novejši in iTunes 107 ali novejši; ali računalnik Windows s priključkom USB 2.0 in Windows 7, Windows Vista ali Windows XP Home ali Professional (SP 3) ali novejšim in iTunes 10.7 ali novejši.

Cene in dobavljivost iPoda touch in iPoda nano bodo sporočeni naknadno.


* Delovanje baterije je odvisno od nastavitev naprave, načina uporabe in od drugih dejavnikov. Dejanska vrednost lahko odstopa.

** Vse možnosti niso na voljo v vseh državah.

*** Zrcaljenje AirPlay Mirroring je podprto samo na iPodu touch pete generacije.

**** Na prodaj posebej.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki