marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Apple predstavil iPad


29.01.2010
Objavil: Dare Gliha

Apple je predstavil iPad, revolucionarno napravo za brskanje po spletu, branje in pošiljanje e-pošte ter za zabavo ob ogledu fotografij in videov, poslušanju glasbe, igranju iger, branju e-knjig in še mnogo več. iPadov odzivni zaslon Multi-Touch visoke ločljivosti uporabnikom omogoča fizično interakcijo z aplikacijami in vsebinami.

iPad je visok samo 1,27 centimetra in tehta le 0,68 kilograma – tanjši in lažji je od kateregakoli prenosnika ali netbooka. iPad ima nameščenih 12 novih inovativnih aplikacij, razvitih posebej za iPad, poganjal pa bo tudi skoraj vseh 140.000 aplikacij iz spletne trgovine App Store. iPad bo na voljo konec marca, cene in dostopnost na slovenskem trgu pa bodo objavljene naknadno.

»V iPadu je vsa naša najnaprednejša tehnologija združena v magični in revolucionarni napravi,« je dejal Steve Jobs, predsednik uprave Appla. »iPad odpira in definira popolnoma novo kategorijo naprav, ki bodo uporabnike povezovale z aplikacijami in vsebinami na veliko bolj intimen, intuitiven in zabaven način kot kdajkoli prej.«

iPad odlikuje 12 aplikacij Multi-Touch naslednje generacije. Vsaka aplikacija deluje v pokončnem in ležečem položaju zaslona, prikaz pa se samodejno prilagaja obračanju iPada v katerikoli smeri. Z natančnim vmesnikom Multi-Touch je brskanje po spletu na iPadu popolnoma nova izkušnja, občutno bolj interaktivna in intimna kot na računalniku. Branje in pošiljanje e-pošte je zabavno in enostavno opravilo zaradi iPadovega velikega zaslona in virtualne tipkovnice skoraj polne velikosti. Omogoča uvažanje fotografij z Maca, PC-ja ali digitalnega fotoaparata, urejanje v albume in uživanje ob gledanju iPadovih elegantnih projekcij. Uporabniki si lahko ogledujejo filme, TV-oddaje in YouTube v visoki ločljivosti HD ali pa listajo po straneh e-knjige, ki so jo naložili z Applove nove spletne trgovine iBookstore, medtem ko poslušajo svojo priljubljeno glasbo. iPad poganja skoraj vseh 140.000 aplikacij, ki so na voljo v App Storu, vključno z aplikacijami, ki so jih uporabniki že kupili za svoj iPhone ali iPod touch.

iPad se usklajuje z iTunesi, kot iPhone in iPod touch, z uporabo standardnega Applovega USB-kabla, tako da lahko uporabniki sinhronizirajo vse svoje stike, fotografije, glasbo, filme, TV-oddaje, aplikacije in drugo s svojega Maca ali PC-ja. Vse aplikacije in vsebine, ki so naložene na iPad iz spletnih trgovin App Store, iTunes Store in iBookstore, bodo samodejno sinhronizirane z uporabnikovo zbirko iTunes, ko se bo naslednjič povezal z računalnikom.

iPadov sijajen 24,6-centimetrski zaslon z LED-osvetlitvijo uporablja tehnologijo IPS za čist in jasen prikaz ter skladne barve z izjemno širokim, 178-stopinjskim zornim kotom. Zelo natančen kapacitivni zaslon Multi-Touch se ponaša z izvrstno odzivnostjo, bodisi pri brskanju po spletu bodisi pri igranju iger. Inteligentna virtualna tipkovnica, ki je bila prvič predstavljena v iPhonu, izkorišča prednost iPadovega večjega zaslona in ponuja tipkovnico skoraj polne velikosti. iPad se poleg tega povezuje z novo tipkovnico polne velikosti iPad Keyboard Dock.

iPad poganja A4, Applov integrirani čip naslednje generacije. A4 je plod Applovega razvoja, prinaša pa izjemno procesorsko in grafično zmogljivost, hkrati pa omogoča deset ur delovanja z baterijskim napajanjem.* Applova napredna kemična zgradba in tehnologija prilagodljivega polnjenja omogoča do 1000 ciklov polnjenja brez opaznega zmanjšanja zmogljivosti baterije v tipični življenjski dobi petih let.

iPad je na voljo v dveh različicah – eni z Wi-Fijem ter drugi z Wi-Fijem in 3G-jem. iPad ima najnovejši Wi-Fi 802.11, 3G-različica pa podpira hitrosti prenosa podatkov do 7,2 Mb/s v omrežjih HSDPA.

V slogu Applove predanosti razvoju in ustvarjanju okolju prijaznih izdelkov je ohišje vsakega iPada narejeno iz visoko razgradljivega aluminija, poleg tega pa jih odlikujejo energijsko varčni zasloni z osvetlitvijo LED brez živega srebra in s steklom brez arzena. iPad ne vsebuje bromiranih zaviralcev gorenja, prav tako pa v njem ni uporabljen PVC.

Cene in dostopnost na slovenskem trgu bodo sporočene naknadno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki