marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Apple potrjuje zamudo sistema iPadOS 16


02.09.2022
Objavil: Dare Gliha

V začetku meseca so se pojavile govorice, da bo Apple letos prvič v zgodovini ločil izdajo iPadOS od izdaje iOS in iPadOS 16 izdal približno mesec dni po iOS 16. Sedaj je to potrdil tudi sam Apple.

V izjavi za TechCrunch je podjetje zapisalo naslednje:

"Letošnje leto je za iPadOS še posebej pomembno. Ker je iPadOS lastna platforma s funkcijami, posebej zasnovanimi za iPad, smo lahko prilagodljivi, da ga izdamo po lastnem urniku. Letos jeseni bo iPadOS na voljo po iOS, in sicer v različici 16.1 v obliki brezplačne posodobitve programske opreme."

Omenjene govorice z začetka avgusta so kot krivca za zamudo navajale novo večopravilnostno funkcijo Stage Manager, ki bo na voljo samo na iPadih s čipi Apple M.

Medtem je Apple razvijalcem posredoval beta različico iPadOS 16.1. To bi bilo prvič, da se namesto različice .0 začne uporabljati različica .1. Kljub temu se lahko naknadno iOS in iPadOS s to potezo ponovno uskladita in sicer tako, da bi iOS 16.1 izšel hkrati z iPadOS 16.1.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki