marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Apple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12


20.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

Agencija je Applu postavila ultimat, naj uporabi "vsa razpoložljiva sredstva" za hitro rešitev težave, sicer se bo soočil z odpoklicem vseh enot telefona iPhone 12, ki so bile kadar koli prodane v Franciji. Apple se je danes odzval in obljubil, da bo izdal posodobitev programske opreme, ki bo rešila spor.

Ni jasno, kaj točno bo posodobitev programske opreme storila, vendar je Apple prepričan, da bo ublažila pomisleke francoske agencije in se prilagodila metodam testiranja, ki se uporabljajo v Franciji. Za razliko od drugih držav ANFR v Franciji ne izvaja le testov SAR za glavo in telo, temveč tudi teste SAR za okončine - na primer, ko držite telefon v roki. Prav teh testov na okončinah iPhone 12 ni opravil.

Apple je v izjavi zapisal:
Za uporabnike v Franciji bomo izdali posodobitev programske opreme, ki bo prilagojena protokolu, ki ga uporabljajo francoski regulativni organi. Veselimo se, da bo iPhone 12 še naprej na voljo v Franciji. To je povezano s posebnim protokolom testiranja, ki ga uporabljajo francoski regulatorji, in ne gre za varnostni problem.

Uradniki iz Belgije, Nemčije in Italije so Apple prosili, naj to posodobitev izda za celotno EU, zato se bo to verjetno tudi zgodilo. Francoska vlada je sporočila, da bo iPhone 12 po izdaji posodobitve hitro ponovno testiran, in če se bo izkazalo, da je znotraj zakonskih omejitev SAR, se bo prodaja takoj nadaljevala.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki