marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Apple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"


25.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

Apple se je v začetku leta pogodil, da bo vsakemu lastniku takega iPhona plačal 25 dolarjev, kar ga je na koncu stalo do okoli 500 milijonov dolarjev, odvisno od števila prijavljenih primerov. Žal pa to še ni bilo konec težav za Apple. Prejšnji teden so pri podjetju pristali na plačilo dodatnih 113 milijonov za poravnavo tožb o potrošniški goljufiji v več kot 30 državah.

"Mnogi potrošniki so se odločili, da je edini način za izboljšanje zmogljivosti nakup novejšega modela iPhonea pri podjetju Apple," je zapisal državni tožilec v Arizoni Mark Brnovich. To je povečalo prodajo iPhonov "potencialno za milijone naprav na leto." Denar iz poravnave bo razdeljen med vse države tožnice.

Poleg plačila dogovorjenega zneska mora Apple tudi ustvariti spletno stran, kjer bo izrecno pojasnjeno, ali bo posodobitev sistema iOS morebiti vplivala na baterijo in delovanje telefona.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki