marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Apple razglasil Ciscovo tožbo za trapasto


19.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Wall street journal poroča, da je Applov predstavnik Steve Dowling oklical Ciscovo tožbo za “trapasto”. Na tem področju bo vsekakor še vroče.

Wall street journal poroča, da je Applov predstavnik Steve Dowling oklical Ciscovo tožbo za “trapasto”, in v isti sapi izjavil, da več družb uporablja termin iPhone za VOIP produkte in da je Ciscova blagovna znamka najbolj borna pri tem številu produktov . “Mi smo prva družba, ki bo edina uporabljala iPhone za ime mobilnika. Če nas Cisco želi izzvati, naj nas kar. Mi smo prepričani, da bomo zmagali,” še dodaja.

Cisco je v zadnjih tednih sicer šel skozi par pogovorov z Applom glede iPhone blagovne znamke, vendar se je Apple očlitno odločil, da bo izdal njihov novi telefon pod imenom iPhone. Cisco je bil tako zelo razočaran, ko se je Apple odločil za oznanitev njihovega produkta z njihovo blagovno označbo, brez da bi sploh dosegli kakršenkoli dogovor.

V Evropi bodo morali navdušenci nad omenjenim mobilnikom počakati še kako leto, da ga bodo ponudniki sploh začeli tržiti. Bo pa to tudi povsem drugačen trg, saj bo oziroma bi moral Apple pred izdajo telefona v Evropi dodati še vse pomembne 3G (UMTS) zmogljivosti (ki jih sedaj se nima), poroča Forbes.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki