marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Apple odpravil napako v aplikaciji FaceTime


11.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Apple je zakrpal varnostno luknjo, ki so jo prejšnji mesec odkrili pri skupinskem FaceTime pogovoru. Uporabniki so tako že prejeli obvestilo o posodobitvi iOS na različico 12.1.4.

Napaka je omogočila prisluškovanje, če si poklical svoje FaceTime kontakte, saj se je prenašal zvok četudi uporabnik na drugi strani klica ni dvignil. To je bil za Apple tako velik problem, da so takoj onemogočili uporabo aplikacije.

Njihovi strokovnjaki so se takoj zapodili v odpravljanje napake, ki je sedaj z novo različico odpravljena, tako da so skupinski FaceTime pogovori ponovno na voljo. Apple je ob tem podal tudi spodnjo izjavo:

»Posodobitev programske opreme popravi varnostno napako v aplikaciji FaceTime. Ponovno se opravičujemo našim strankam in se jim zahvaljujemo za potrpežljivost. Poleg obravnavanja napake, o kateri smo poročali, je naša ekipa izvedla temeljito revizijo varnosti storitve FaceTime in naredila dodatne posodobitve za aplikacijo FaceTime in strežnik, da bi izboljšala varnost. To vključuje prej neznano ranljivost v funkciji Live Photos v aplikaciji FaceTime. Da bi zaščitili stranke, ki še niso nadgradile na najnovejšo programsko opremo, smo posodobili strežnike, da bi blokirali funkcijo Live Photos za FaceTime za starejše različice iOS in macOS."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki