marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Apple obvladuje trg tabličnih računalnikov


21.05.2014
Objavil: Dare Gliha

ABI Research je objavil poročilo o raziskavi trga tabličnih računalnikov. Njihova ugotovitev je, da Apple prevladuje, Samsung pa se mu približuje.

Zanimiva je predvsem hitrost, s katero Samsung zmanjšuje Applov naskok. Samo v zadnjem letu jim je uspelo znižati zaostanek za preko 20 odstotkov, kar trenutno znaša 3,4 milijona enot. V raziskavo niso bile vključene OEM naprave, kar bi malenkost spremenilo prodajne številke.

Ta razlika naj bi se predvidoma zmanjšala tudi v drugem četrtletju letošnjega leta, saj Apple nima predstavljene nove naprave, medtem ko je Samsung predstavil novince iz serije Galaxy Tab Pro in Note Pro, hkrati pa se pripravljajo na lansiranje nove naprave Galaxy Tab S.

Če pogledamo iz vidika operacijskega sistema je v vodstvu Android z 56,3 odstotnim tržnim deležem, iOS zavzema 39,6 odstotka trga, preostalih 4,1 odstotka pa si delita Windows 8 in RT.

Za konec so omenili še zanimivo dejstvo in sicer vse večjo popularnost tablic z vgrajenim 3G/4G modemom. Skoraj 22 odstotkov novih naprav je imelo le-to vgrajeno, kar je največ od septembra 2011.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki