marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Apple: Nič več aplikacij z UDID


06.04.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Fantje iz Cupertina so pričeli zavračati aplikacije z dostopom do identifikacijskih podatkov naprave (UDID) in s tem povezanih varnostnih zahtev.

Poteza Apple-a se je napovedovala že pred šestimi meseci med opozarjanjem razvijalcev o neizbežni spremembi. Ta poteza pa ni samo v domeni Apple-a, saj se namreč vse več proizvajalcev poslužuje tega prijema.

UDID je referenčna koda identifikacijskih podatkov v vsaki Applevi napravi. Uporabljena je v oglasnih omrežjih, pri analitikih in razvijalcih. Tako lahko spremljajo svoje izdelke in njihovo uporabo. Za razliko od piškotkov (ista funkcionalnost v brskalnikih) UDID ni možno izbrisati, so le fiksne kode za vsako napravo posebej.

Spremembe so v teku predvsem po zaslugi ameriškega kongresa, modri možje so dokončno raziskali težave z zasebnostjo pri nekaterih aplikacijah. Precej kontraverznosti je povzročila aplikacija "Path", ki je pretakala imenike uporabnikov brez kakršnihkoli dovoljenj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki