marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Apple naj bi v ZDA pridobil 35 odstotni tržni delež med mobilnimi telefoni z zasloni občutljivimi na dotik


06.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Po najnovejših raziskavah sodeč družbe Strategy Analytics, naj bi Apple iPhone v ZDA do konca leta 2008 pridobil 35 odstotni tržni delež med mobilnimi telefoni z na dotik občutljivim zaslonom.

Bonny Joy, analitik pri družbi Strategy Analytics, je povedal: »Ocenjujemo, da bo Apple v ZDA prodal kar 6,3 milijona iPhonov od 18,1 milijona prodanih mobilnikov z na dotik občutljivim zaslonom v obdobju med januarjem in decembrom 2008 in tako dosegel impresiven, 35 odstotni tržni delež. 11 julija se je pričel prodajati močno subvencioniran 3G iPhone 2.0, ki bo bil deležen največje pozornosti kupcev.«

Neil Mawston, direktor družbe Strategy Analytics, je dodal: »Apple ima dandanes močno vlogo, a njegovi konkurenti ne stojijo križem rok. Samsung in LG sta že predstavila nekaj popularnih mobilnikov z zasloni na dotik, Blackberry in Nokia pa sta že napovedala njun pohod na ta trg v naslednjih mesecih. Jasno je, da se konkurenca hitro vzpenja in za Apple bo pravi izziv obdržati 35 odstotni tržni delež v letu 2009.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki