marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe Huawei spogleduje s trgom osebnih računalnikov in monitorjev?
23.09.2020

Po spletu so zaokrožile govorice, da se Huawei spogleduje z vstopom na trg prenosnih računalnikov in monitorjev. Ali gre pri tem za težave na mobilnem delu ali le kot odgovor na Xiaomijev pritisk na ta trg, pa trenutno ni znano.

slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

članki

Apple na WWDC predstavil novosti v iOS 14


24.06.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

Prva večja novost so pripomočki (oz. widgeti) na domačem zaslonu, uporabnik pa si bo lahko sam prilagajal njihovo velikost. Na voljo bo več pripomočkov na istem zaslonu.

Druga novost je predal z aplikacijami imenovan App Library. Gre za funkcijo, ki bo samodejno organizirala aplikacije glede na kategorijo, dodatno pa bodo ločene in hitro dostopne zadnje nameščene in priporočene aplikacije.

Apple z iOS 14 omogoča tudi sliko v sliki. Tako boste lahko npr. predvajali video v manjšem zaslonu med drugimi opravki, imeli pa boste tudi možnost video premakniti iz zaslona in hkrati ohraniti predvajanje zvoka iz tega videa.

Applova aplikacija za sporočila bo po novem zmožna upravljati s 40 % več sporočili ter z dvakrat več skupinskimi sporočili. Posodobitve so malenkostne, sedaj lahko npr. pripnete kontakte na vrh sporočila.

Več novosti je tudi pri avtomobilski rešitvi CarPlay. Sedaj bo možno namesto ključa uporabiti kar iPhone, prvi, ki bo imel to podporo pa bo serija BMW 5 letnik 2021. Rešitev bo delovala preko NFC, za odklep bo potrebno iPhone nasloniti na ključavnico, za vžig pa iPhone položiti na namensko polnilno mesto ter pritisniti gumb start/stop. Uporabnik bo lahko ključ tudi delil preko sporočil, omejil bo lahko tudi vozne lastnosti (npr. za mladostnike). Ta funkcija bo na voljo že tudi za iOS 13.

Večja novost prihaja tudi v App Store. Sedaj bodo na voljo App Clips, ki bodo delovali podobno kot Android Slices. Gre za manjši del aplikacije, katero lahko uporabnik preizkusi brez same namestitve. Podprt bo tudi Apple Pay in vpis z Applovimi podatki, lažja pa bo tudi sama namestitev polne različice aplikacije. Uporabnik bo App Clip uporabil preko skeniranja nove App Clip kode, preko NFC oznake, QR kode ali deljenja preko sporočil ali brskalnika.

Nekaj novosti je tudi pri Apple Maps, predvsem pri kartah Velike Britanije, Irske in Kanade, vendar šele proti koncu leta. Dodana bodo tudi navodila za kolesarje, skupaj z informacijo o višini, opcija bo tudi izbira da se ognemo stopnicam (to bo veljalo za New York, LA, San Francisco, Beijing in Shanghai). Dodana bo tudi opcija za električna vozila.

Na koncu večja še omeniti, da so pri Applu končno omogočili nastavitev primarne aplikacije za pošto in brskalnik, še vedno pa ne morete nastaviti primarne aplikacije za zemljevide.

Razvijalska različica iOS 14 je že na voljo, v naslednjem mesecu pa bo na voljo tudi preizkusna različica za ostale zainteresirane. Končna različica iOS 14 bo na voljo jeseni (ob predstavitvi novih mobilnikov iPhone),

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki