marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

članki

Apple na WWDC predstavil novosti v iOS 14


24.06.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

Prva večja novost so pripomočki (oz. widgeti) na domačem zaslonu, uporabnik pa si bo lahko sam prilagajal njihovo velikost. Na voljo bo več pripomočkov na istem zaslonu.

Druga novost je predal z aplikacijami imenovan App Library. Gre za funkcijo, ki bo samodejno organizirala aplikacije glede na kategorijo, dodatno pa bodo ločene in hitro dostopne zadnje nameščene in priporočene aplikacije.

Apple z iOS 14 omogoča tudi sliko v sliki. Tako boste lahko npr. predvajali video v manjšem zaslonu med drugimi opravki, imeli pa boste tudi možnost video premakniti iz zaslona in hkrati ohraniti predvajanje zvoka iz tega videa.

Applova aplikacija za sporočila bo po novem zmožna upravljati s 40 % več sporočili ter z dvakrat več skupinskimi sporočili. Posodobitve so malenkostne, sedaj lahko npr. pripnete kontakte na vrh sporočila.

Več novosti je tudi pri avtomobilski rešitvi CarPlay. Sedaj bo možno namesto ključa uporabiti kar iPhone, prvi, ki bo imel to podporo pa bo serija BMW 5 letnik 2021. Rešitev bo delovala preko NFC, za odklep bo potrebno iPhone nasloniti na ključavnico, za vžig pa iPhone položiti na namensko polnilno mesto ter pritisniti gumb start/stop. Uporabnik bo lahko ključ tudi delil preko sporočil, omejil bo lahko tudi vozne lastnosti (npr. za mladostnike). Ta funkcija bo na voljo že tudi za iOS 13.

Večja novost prihaja tudi v App Store. Sedaj bodo na voljo App Clips, ki bodo delovali podobno kot Android Slices. Gre za manjši del aplikacije, katero lahko uporabnik preizkusi brez same namestitve. Podprt bo tudi Apple Pay in vpis z Applovimi podatki, lažja pa bo tudi sama namestitev polne različice aplikacije. Uporabnik bo App Clip uporabil preko skeniranja nove App Clip kode, preko NFC oznake, QR kode ali deljenja preko sporočil ali brskalnika.

Nekaj novosti je tudi pri Apple Maps, predvsem pri kartah Velike Britanije, Irske in Kanade, vendar šele proti koncu leta. Dodana bodo tudi navodila za kolesarje, skupaj z informacijo o višini, opcija bo tudi izbira da se ognemo stopnicam (to bo veljalo za New York, LA, San Francisco, Beijing in Shanghai). Dodana bo tudi opcija za električna vozila.

Na koncu večja še omeniti, da so pri Applu končno omogočili nastavitev primarne aplikacije za pošto in brskalnik, še vedno pa ne morete nastaviti primarne aplikacije za zemljevide.

Razvijalska različica iOS 14 je že na voljo, v naslednjem mesecu pa bo na voljo tudi preizkusna različica za ostale zainteresirane. Končna različica iOS 14 bo na voljo jeseni (ob predstavitvi novih mobilnikov iPhone),

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki