marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Apple na WWDC predstavil novosti v iOS 14


24.06.2020
Objavil: Dare Gliha

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

Prva večja novost so pripomočki (oz. widgeti) na domačem zaslonu, uporabnik pa si bo lahko sam prilagajal njihovo velikost. Na voljo bo več pripomočkov na istem zaslonu.

Druga novost je predal z aplikacijami imenovan App Library. Gre za funkcijo, ki bo samodejno organizirala aplikacije glede na kategorijo, dodatno pa bodo ločene in hitro dostopne zadnje nameščene in priporočene aplikacije.

Apple z iOS 14 omogoča tudi sliko v sliki. Tako boste lahko npr. predvajali video v manjšem zaslonu med drugimi opravki, imeli pa boste tudi možnost video premakniti iz zaslona in hkrati ohraniti predvajanje zvoka iz tega videa.

Applova aplikacija za sporočila bo po novem zmožna upravljati s 40 % več sporočili ter z dvakrat več skupinskimi sporočili. Posodobitve so malenkostne, sedaj lahko npr. pripnete kontakte na vrh sporočila.

Več novosti je tudi pri avtomobilski rešitvi CarPlay. Sedaj bo možno namesto ključa uporabiti kar iPhone, prvi, ki bo imel to podporo pa bo serija BMW 5 letnik 2021. Rešitev bo delovala preko NFC, za odklep bo potrebno iPhone nasloniti na ključavnico, za vžig pa iPhone položiti na namensko polnilno mesto ter pritisniti gumb start/stop. Uporabnik bo lahko ključ tudi delil preko sporočil, omejil bo lahko tudi vozne lastnosti (npr. za mladostnike). Ta funkcija bo na voljo že tudi za iOS 13.

Večja novost prihaja tudi v App Store. Sedaj bodo na voljo App Clips, ki bodo delovali podobno kot Android Slices. Gre za manjši del aplikacije, katero lahko uporabnik preizkusi brez same namestitve. Podprt bo tudi Apple Pay in vpis z Applovimi podatki, lažja pa bo tudi sama namestitev polne različice aplikacije. Uporabnik bo App Clip uporabil preko skeniranja nove App Clip kode, preko NFC oznake, QR kode ali deljenja preko sporočil ali brskalnika.

Nekaj novosti je tudi pri Apple Maps, predvsem pri kartah Velike Britanije, Irske in Kanade, vendar šele proti koncu leta. Dodana bodo tudi navodila za kolesarje, skupaj z informacijo o višini, opcija bo tudi izbira da se ognemo stopnicam (to bo veljalo za New York, LA, San Francisco, Beijing in Shanghai). Dodana bo tudi opcija za električna vozila.

Na koncu večja še omeniti, da so pri Applu končno omogočili nastavitev primarne aplikacije za pošto in brskalnik, še vedno pa ne morete nastaviti primarne aplikacije za zemljevide.

Razvijalska različica iOS 14 je že na voljo, v naslednjem mesecu pa bo na voljo tudi preizkusna različica za ostale zainteresirane. Končna različica iOS 14 bo na voljo jeseni (ob predstavitvi novih mobilnikov iPhone),

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki