marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Apple Maps so 80% podatkovno bolj varčni kot Google Maps


17.10.2012
Objavil: Janez Lukan

Analize strokovnjakov za prenos podatkov pri Onavu so pokazale, da je za poganjanje Apple Maps-ov potrebnih 80 odstotkov manj prenosa podatkov kot pri Google Maps, torej je Applov produkt 5-krat bolj učinkovit.

Apple Maps porabijo manj podatkov zato, ker uporabljajo vektorsko grafiko in ne prenašajo podatkov slike mape vsakič, ko se premaknemo na mapi. Po podatkih Onava so Google maps na testu preko mobilnega omrežja porabile povprečno 1,3 MB za vsak korak, Apple Maps pa 271KB, kar znaša približno 80 % manj.

Tudi v satelitskem načinu porabijo Apple Maps pol manj podatkov kot Google Maps. Kljub vsemu pa Apple Maps-om primakuje zanesljivost, saj veliko stvari na mapah ne locira na mestih, kjer dejanko stojijo. Posledično je vseh uporabnikov Apple Maps na podlagi iOS le 4 %. Generalni direktor Apple-a pa se je za napako že opravičil in dejal, da se trudijo odpraviti porodne težave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki