marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRuben Lehmann prevzema mesto direktorja za Evropo v podjetju HMD Global
26.02.2020

Podjetje HMD Global, dom telefonov Nokia, je naznanilo, da je Ruben Lehmann prevzel mesto direktorja za evropski trg. Njegove ključne naloge, ki jih bo pod vodstvom generalnega direktorja Floriana Seiche opravljal v pisarni v Švici, bodo osredotočene na razvoj, prodajo in poslovanje znamke Nokia na evropskem trgu.

slikaHuawei z napravami naslednje generacije vstopa v obdobje omrežja 5G
24.02.2020

Podjetje Huawei Consumer BG je v Barceloni predstavilo vrsto novih izdelkov in strategij za omrežja 5G, ki prikazujejo vse zmogljivosti in celovitost Huaweievega ekosistema za vse primere rabe naprav in storitev.

slikaDanes bi se moral pričeti mobilni kongres MWC 2020
24.02.2020

Danes bi se v Barceloni moral pričeti mobilni kongres, ki pa je bil pred dobrimi štirinajstimi dnevi s strani organizatorja odpovedan. Popolna odpoved je bila pravzaprav logična poteza, saj so vsi večji proizvajalci kot za stavo odpovedovali sodelovanje. Razlog? Strah pred korona virusom, ki razsaja na Kitajskem.

slikaApple naj bi iPhone SE 2 predstavil 31. marca
21.02.2020

Zadnje čase se je pojavljalo vse več novic o novem najugodnejšem iPhonu SE2 oz. iPhonu 9. Predvidevalo se je, da ga bo Apple predstavil sredi marca, sedaj pa je prišla novica, da je dogodek prestavljen na zadnji dan marca.

slikaTelefoni Nokia prejeli šest nagrad na iF DESIGN Awards 2020
19.02.2020

HMD Global je na iF DESIGN Awards 2020 dobil nagrade za šest telefonov Nokia za izjemen dizajn. HMD Global je neomajen pri svoji zavezi, da bo vsem oboževalcem po vsem svetu v vseh cenovnih razredih zagotovil vrhunske telefone, ki poosebljajo nordijsko dediščino.

članki

Apple kupil Intelovo tehnologijo mobilnih modemov

Deli z ostalimi

29.07.2019
Objavil: Dare Gliha

Apple je dolgo časa iskal možnost neodvisnosti od Qualcommovega čipseta za mobilne modeme. Nekaj let je poleg njihovih rešitev uporabljal tudi Intelove modeme, vendar so pri podjetju po nedavni poravnavi med Applom in Qualcommom bili primorani opustiti posel 5G modemov.

Apple je sedaj objavil, da je kupil ta propadli posel podjetja Intel, za nakup pa so odšteli kar milijardo dolarjev. Nakup bo dokončan v zadnjem četrtletju tega leta, pri tem pa bo pod Apple prešlo okoli 2.200 zaposlenih, preko 17.000 brezžičnih patentov, najemi, ter vsa potrebna oprema. Intel bo še vedno lahko razvijal modeme za prenosnike, IoT naprave in avtonomna vozila.

Apple bo s to potezo v bodoče lahko konkuriral Qualcommu in razvil svoje rešitve za hišne naprave. Na žalost to pomeni, da je Qualcomm sedaj edina izbira za 5G Android telefone v bližnji prihodnosti. Čeprav je podjetje s svojimi 5G modemi v veliki prednosti pred ostalimi, pomanjkanje konkurence nikakor ni dobro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki