marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Apple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7


13.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

Vseeno pa ne pričakujte, da boste lahko uro kupili dan po razkritju (ki bo predvidoma 14. septembra na Applovem dogodku). Po mnenju Kua bo Apple takrat šele začel množično proizvodnjo in bo trajalo nekaj časa, da se naprave razpošljejo h kupcem in v trgovine. Časovni okvir za množično proizvodnjo naj bi se zaradi težav pomaknil za dva tedna, zato naj bi se pošiljanje začelo konec septembra.

Za težave v proizvodnji je kriv nov panel OLED G6. Gre za panel nove vrste, ki ga Apple doslej še ni uporabljal. Panel ima novo zasnovo kablov in nov postopek izdelave, ki naj bi izboljšal vzdržljivost. Panel OLED G6 naj bi bil lažji kot predhodnik, nezanemarljivo pa je tudi dejstvo, da je njegova izdelava cenejša. Kar pa je za Apple očitno vsekakor dober razlog za zamude.

Po Kuovih besedah bo Luxshare izdelal 70 % vseh ur serije 7, le-te pa bodo pripravljene pred tistimi, ki prihajajo iz Foxconna. Analitik še napoveduje, da bo prodaja ur serije 7 do konca leta dosegla od 14 do 16 milijonov enot, verjame pa tudi ostalim govoricam, da bo ura malenkost večja od predhodnice (41 in 45 mm) ter da bo imela večji zaslon.

Kako naj bi nova serija ur izgledala je z renderji predstavil Jon Prosser v sodelovanju z @RendersbyIan.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki