marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Apple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7


13.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

Vseeno pa ne pričakujte, da boste lahko uro kupili dan po razkritju (ki bo predvidoma 14. septembra na Applovem dogodku). Po mnenju Kua bo Apple takrat šele začel množično proizvodnjo in bo trajalo nekaj časa, da se naprave razpošljejo h kupcem in v trgovine. Časovni okvir za množično proizvodnjo naj bi se zaradi težav pomaknil za dva tedna, zato naj bi se pošiljanje začelo konec septembra.

Za težave v proizvodnji je kriv nov panel OLED G6. Gre za panel nove vrste, ki ga Apple doslej še ni uporabljal. Panel ima novo zasnovo kablov in nov postopek izdelave, ki naj bi izboljšal vzdržljivost. Panel OLED G6 naj bi bil lažji kot predhodnik, nezanemarljivo pa je tudi dejstvo, da je njegova izdelava cenejša. Kar pa je za Apple očitno vsekakor dober razlog za zamude.

Po Kuovih besedah bo Luxshare izdelal 70 % vseh ur serije 7, le-te pa bodo pripravljene pred tistimi, ki prihajajo iz Foxconna. Analitik še napoveduje, da bo prodaja ur serije 7 do konca leta dosegla od 14 do 16 milijonov enot, verjame pa tudi ostalim govoricam, da bo ura malenkost večja od predhodnice (41 in 45 mm) ter da bo imela večji zaslon.

Kako naj bi nova serija ur izgledala je z renderji predstavil Jon Prosser v sodelovanju z @RendersbyIan.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki