marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Apple je odkril kako zagotavljati FaceTime na slabi internetni povezavi


FaceTime na slabi internetni povezavi

20.01.2014
Objavil: Andrej Bergant

Patentna pisarna združenih držav je objavila Applov izum, ki zamenja izgubljene sličice video klica z vnaprej posnetimi ali predelanimi sličicami, s čimer bi ustvarili iluzijo tekočega videa.

Patent poimenovan “prenos videa z uporabo iskanja sličic na podlagi vsebine”, govori o tem da bi lahko na podlagi podatkov iz videa, zmanjšali količino prenosa podatkov med dvema napravama. Patent opisuje kako bi lahko iz sličic brali parametre kot so lastnostni obraza, te sličice skupaj s parametri bi shranjevali v bazo po kateri bi bilo mogoče iskati.

Ko bi prišlo do težav z internetom, bi iPhone ali iPad na strežnik le podatke o tem kako slika izgleda in s tem prenesel veliko manj podatkov, kot če bi poslal vsako sličico videa. Na podlagi prejetih podatkov bi strežnik našel podobne slike iz pogovora nekaj sekund prej ali celo iz katerega drugega pogovora, tudi z drugo osebo. Če sistem nebi našel nobene slike, ki bi ustrezala, bi lahko na podlagi prejetih podatkov sliko celo poustvaril, da bi izgledala še vedno dovolj dobro.

Ne glede na način, bi v primeru slabe internete povezave, sistem ustvaril video, ki bi izgledal tekoč.

Apple je celo pomislil na primer, da najde primerno sliko na podlagi podatkov o izrazu, vendar slika iz strežnika ne bi imela enakega ozadja. V tem primeru bi poslali zelo kvalitetno sliko iz strežnika in resnično sliko posneto iz telefona v nizki resoluciji. Ti dve sliki bi nato združili v eno, ki naj bi izgledala resnična.

Zagotovo zanimiva ideja, ki lahko izboljša kvaliteto video klicev ob počasnem internetu ali zmanjša količino prenešenih podatkov med napravami. Seveda pa je to samo patent in kljub temu da je nekdo iz Appla tega spomnil, to še ne pomeni da bo tak sistem kdaj ugledal luč sveta.

fotografije
FaceTime na slabi internetni povezavi FaceTime na slabi internetni povezavi - patent
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki