marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Apple potrdil, da prihaja iPhone z USB-C


02.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Apple je neposredno potrdil, da bo iPhone prešel na USB-C. V intervjuju za The Wall Street Journal je vodja marketinga pri Applu Greg Joswiak dejal, da bo podjetje zamenjalo priključek Lighting, čeprav njegova ekipa s spremembo ni zadovoljna.

V intervjuju je sodeloval tudi podpredsednik za programsko opremo Craig Federighi, vendar nihče od njiju ni razkril, kdaj točno se bo prehod zgodil.

Serija iPhone 14 naj bi bila zadnja v družini s priključkom Lightning

Vodilni v družbi Apple so dejali, da so "Evropejci tisti, ki narekujejo čas za evropske stranke", kar je prefinjen način, kako povedati nič o časovnem načrtu prehoda. Joswiak ni želel odgovoriti, ali bo Apple ohranil lightning priključek, ki bi se prodaja na mobilnikih zunaj EU, vendar se to zdi zelo malo verjetno.

Izvršni direktor je spregovoril tudi o Applovi predanosti lastni poti in zaupanju svojim inženirjem, namesto da bi upošteval standarde zakonodajalcev in sprejemal strojno opremo tretjih oseb. Omenil je celo mikro USB in kako je bil Apple prisiljen izpolnjevati nepremišljene zahteve.

Vodja marketinga je dodal, da so polnilne naprave s snemljivimi kabli rešile vprašanje standardizacije, in trdil, da bi prehod na USB-C povzročil veliko e-odpadkov, saj bi bili ljudje prisiljeni kupiti nove kable in zavreči stare.

Kdaj točno, oz. ali bo Apple na USB-C prešel že s serijo iPhone 15 pa bomo verjetno videli šele konec prihodnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki