marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Apple potrdil, da prihaja iPhone z USB-C


02.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Apple je neposredno potrdil, da bo iPhone prešel na USB-C. V intervjuju za The Wall Street Journal je vodja marketinga pri Applu Greg Joswiak dejal, da bo podjetje zamenjalo priključek Lighting, čeprav njegova ekipa s spremembo ni zadovoljna.

V intervjuju je sodeloval tudi podpredsednik za programsko opremo Craig Federighi, vendar nihče od njiju ni razkril, kdaj točno se bo prehod zgodil.

Serija iPhone 14 naj bi bila zadnja v družini s priključkom Lightning

Vodilni v družbi Apple so dejali, da so "Evropejci tisti, ki narekujejo čas za evropske stranke", kar je prefinjen način, kako povedati nič o časovnem načrtu prehoda. Joswiak ni želel odgovoriti, ali bo Apple ohranil lightning priključek, ki bi se prodaja na mobilnikih zunaj EU, vendar se to zdi zelo malo verjetno.

Izvršni direktor je spregovoril tudi o Applovi predanosti lastni poti in zaupanju svojim inženirjem, namesto da bi upošteval standarde zakonodajalcev in sprejemal strojno opremo tretjih oseb. Omenil je celo mikro USB in kako je bil Apple prisiljen izpolnjevati nepremišljene zahteve.

Vodja marketinga je dodal, da so polnilne naprave s snemljivimi kabli rešile vprašanje standardizacije, in trdil, da bi prehod na USB-C povzročil veliko e-odpadkov, saj bi bili ljudje prisiljeni kupiti nove kable in zavreči stare.

Kdaj točno, oz. ali bo Apple na USB-C prešel že s serijo iPhone 15 pa bomo verjetno videli šele konec prihodnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki