marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Slovenski vmesnik za Apple iPhone


22.03.2008
Objavil: Thomas Bergant

Applov iPhone se je pred kratkim naučil slovenščine. Našega jezika ga je naučil Mitja Podpečan, ki je dosedaj naredil že precej dodatkov za iPhone med drugim tudi slovensko tipkovnico, podporo šumnikom, slovenske pisave,...

Tokrat se je lotil prevajanja celotnega uporabniškega vmesnika na iPhonu in ga tako mogoče še malce bolj približal tistim, ki jim angleščina dela probleme. Namestitev slovenskega vmesnika je dokaj enostavna. Preverjeno deluje na verzijah programske opreme 1.1.3 in 1.1.4, avtor pa pravi, da tudi pri prejšnjih različicah (1.1.1, 1.1.2,...) ne bi smelo biti kakšnih problemov.

Mitja pravi: "Glede delovanja na iPhone 1.1.1 in 1.1.2 lahko povem le, da je zelo verjetno, da bo deloval tudi tam, vendar to trenutno še ni preizkušeno. Lahko preizkusite sami, ker ni nevarnosti, da se pri tem vašemu telefonu kaj zgodi, odstranili boste pa lahko."

Vsi, ki že imate nameščen vir (source) iphone.slovenskipaket.info, pod Sources v Installerju le stisnete zgoraj levo Refresh.

Ostali, ki še niste dodali iphone.slovenskipaket.info, je postopek zelo enostaven:

  • V Installerju kliknete "Sources" > "Edit" > "Add".
  • Dodate kot source: iphone.slovenskipaket.info in klikete "OK".
  • V "Install" poiščete "Slovenski paket" in namestite želeni dodatek.
  • Za odstranitev kliknete "Uninstall" in izberete dodatek, ki ga želite odstraniti.

Preden začnete nameščati slovenski vmesnik, si preberite napotke in tapnite v Installerju na ikono "More info"!

Več slik ekranov si lahko ogledate v našem albumu. Več informacij na spletnem naslovu www.slovenskipaket.info

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki