marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Napake iPhona odpravljene v različici 2.1?


25.09.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Apple meni, da bodo težave z sesuvanjem iPhona odpravljene z različico programske opreme 2.1, čeprav po drugi strani niti ne priznavajo težav. Vsi lastniki iPhone-a in iPod touch-a lahko sedaj svoje naprave nadgradijo na različico 2.1, ki po besedah Steva Jobsa odpravlja več različnih manjših napak.

Na nedavni predstavitvi je bilo rečeno, da je nadgradnja prvenstveno namenjena iPod touch, da pa hkrati rešuje nekaj malenkosti na iPhone 3G. Brez cinizma lahko rečemo, da je to Applov način skrivanja in reševanja težav, ki jih je iPhone 3G imel pač preveč.

Nova programska oprema iPhonu prinaša:

 • izboljšana točnost prikaza jakosti 3G signala
 • odpravljene težave z zmrzovanjem in sesuvanjem naprave pri uporabnikih z veliko nameščenimi ostalimi programi
 • hitrejša namestitev programov zunanjih ponudnikov
 • izboljšan odziv pri SMS sporočanju
 • zmanjšanje težav pri vspostavitvi klicev in prekinjanju klicev
 • občutno podaljšanje trajanja baterije
 • izboljšana zanesljivost e-poštnih storitev
 • hitrejše nalaganje in iskanje kontaktov
 • izredno hitra varnostna kopija v iTunes
 • enostavno ustvarjanje seznamov predvajanj

  Torej Apple res ne meni, da imajo težave z 3G signalom, čeprav to izboljšujejo. Ali le zmanjšujejo pomen relativno hudih težav z prekinjanjem klicev in na sploh slabim sprejemom signala? Dobra novica za lastnike iPod touch je, da jih nadgradnja ne bo nič stala - če so seveda že plačali nadgradnjo na različico na 2.0, v nasprotnem primeru pa naj pripravijo 9,95$.

  Nadgradnja bo seveda brezplačna tudi za lastnike iPhone, ki lahko le upajo, da se njihovi pogovori po nadgradnji ne bodo več končevali sredi stavka.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki