marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaElon Musk začasno ustavil nakup Twitterja
16.05.2022

Napoved Elona Muska o nakupu Twitterja je na družabnem omrežju precej odmevala, kresala so se mnenja, ali je to dobra, ali slaba novica. S strani Musk pa sedaj prihaja zanimiv obrat, saj je sporočil, da je posel "začasno ustavljen".

slikaHuawei vstopa v poslovno okolje
14.05.2022

Izvršni direktor podjetja Huawei Richard Yu je napovedal podporo rešitvam za pisarniška okolja, ki brezhibno delujejo s širokim naborom pametnih naprav, vključno s prenosnimi, namiznimi in tabličnimi računalniki, monitorji in nosljivimi napravami. Obravnavale bodo ključna področja, kot so javna uprava, izobraževanje, proizvodnja, promet, finance in energija.

slikaWhatsApp pričel uvajati reakcije na sporočila
13.05.2022

Funkcija odzivov na sporočila, ki jo je WhatsApp napovedal prejšnji mesec, je zdaj na voljo uporabnikom. Deluje podobno kot Facebookove reakcije - dolgo pritisnete sporočilo WhatsApp in izberete emotikon, s katerim želite reagirati.

slikaSnapdragon 8 Gen 1+ je prestavljen na drugo polovico leta 2022
11.05.2022

Qualcomm naj bi ta mesec predstavil čipovje Snapdragon 8 Gen 1+, vendar iz Kitajske prihajajo novice, da bomo platformo najverjetneje videli šele v drugi polovici leta. Po navedbah Digital Chat Station, ki je pri takšnih govoricah običajno točen, je razlog trenutna epidemična situacija na Kitajskem.

slikaApple ustavil proizvodnjo zaslonov OLED družbe BOE za iPhone 13
09.05.2022

Novo poročilo trdi, da je proizvodnja zaslona OLED za iPhone 13 v podjetju BOE od februarja ustavljena. Po navedbah korejskega časopisa The Elec je bila zasnova širine vezja spremenjena brez predhodnega dovoljenja, zato je Apple svojemu partnerju naročil, naj ustavi proizvodnjo.

članki

Apple bo z iPhonom 15 predstavil novo telefoto kamero


03.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Po navedbah virov iz industrije je velik dobavitelj OIS in mehanizmov za samodejno ostrenje v Južni Koreji sklenil dogovor z družbo Apple. Jabolčno podjetje je lani obiskalo podjetje Jahwa in mnogi menijo, da je to razlog, da proizvajalec modulov OIS namenja več kot 155 milijonov dolarjev za gradnjo novega proizvodnega obrata.

Glede na višino naložbe in dejstvo, da Apple od svojih dobaviteljev pogosto zahteva, da zgradijo proizvodne linije samo za njegove potrebe, je to močan znak, da sta podjetji začeli sodelovati. Zanimivo je, da Jahwa dobavlja module OIS tudi Samsungu.

Nova strojna oprema kamere, ki naj bi se uporabljala za telefoto module, bo prišla pravočasno za serijo iPhone 15 prihodnje leto. Proizvajati naj bi se namreč pričela v drugem četrtletju leta 2023.

To sicer ne pomeni, da se je Apple odločil vključiti periskopsko teleobjektivno kamero, je pa pokazatelj, da se pripravlja naprednejša kamera s povečavo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki