marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Apple bo prihodnje leto odprl iOS za trgovine z aplikacijami tretjih ponudnikov


23.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Apple načrtuje obsežne spremembe sistema iOS ter drugih izdelkov in storitev, da bi izpolnil zahteve EU iz zakona o digitalnih trgih in storitvah. Po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga bo Apple preoblikoval svojo platformo in "odprl ključne elemente", kar pomeni, da bodo uporabniki iPhonov in iPadov lahko prenašali aplikacije prek trgovin z aplikacijami in spletnih mest tretjih oseb.

Spremembe bodo predvidoma izvedene le v 27 državah, ki so članice Evropske unije, in bodo podlaga za morebitno širitev storitev v druge regije.

Načrti za posodobitve se bodo verjetno pojavili z operacijskim sistemom iOS 17 leta 2023, saj morajo podjetja do leta 2024 v celoti upoštevati zakon o digitalnih trgih. Izvajanje vključuje tudi omogočanje širšega dostopa do čipa NFC, fotoaparata, funkcije Find My Network in AirTag ter uvedbo novih spletnih brskalnikov v telefonih iPhone in iPadih.

Gurman je pojasnil, da Apple še vedno namerava zaračunavati razvijalcem, tudi če svojih aplikacij ne bodo distribuirali prek trgovine App Store.

Zakon o digitalnih trgih in zakon o digitalnih storitvah sta predloga zakonov, ki naj bi spodbujala pošteno konkurenco in boljšo zaščito zasebnosti ter odpravila nekatera invazivna ciljno usmerjena oglaševanja. Applova dejanja spadajo predvsem pod prvi zakon, ki naj bi ponujal boljšo interoperabilnost z manj pomembnimi konkurenčnimi storitvami.

Predpostavimo, da se v Cupertinu odločijo, da ne bodo upoštevali zakona, ki bo začel veljati 1. januarja 2024. V tem primeru lahko regulatorji izrečejo globo v višini 10 % celotnega svetovnega prometa, ob ponovnih kršitvah pa 20 %.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki