marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

slikaHONOR najavil novi funkciji AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection
12.07.2024

HONOR je razkril dve inovaciji umetne inteligence v napravah, ki sta ustvarjeni za krepitev moči posameznikov in uvedbo nove ravni varnosti uporabnikov. Na sejmu MWC Šanghaj so namreč predstavili svoje najnovejše dosežke na področju umetne inteligence, usmerjene v človeka, in sicer AI Defocus Eye Protection in AI Deepfake Detection.

članki

Apple Intelligence zaradi regulative na začetku morda ne bo na voljo v EU


26.06.2024
Objavil: Dare Gliha

Apple je na konferenci WWDC predstavil Apple Intelligence za iOS 18 in macOS Sequoia. Vendar pa morda ne bo na voljo ob začetku prodaje v Evropski uniji, saj je Apple napovedal, da bi lahko preprečil izdajo Apple Intelligence v EU zaradi regulativnih pomislekov.

Apple je sporočil, da Apple Intelligence, iPhone Mirroring in SharePlay Screen Sharing morda ne bodo uvedeni v EU zaradi zakona o digitalnih trgih (DMA), ki bi lahko prisilil tehnološkega velikana iz Cupertina, da zmanjša varnost svojih izdelkov in storitev.

"Skrbi nas, da bi nas zahteve za interoperabilnost iz zakona DMA lahko prisilile v zmanjšanje celovitosti naših izdelkov na način, ki bi ogrozil zasebnost uporabnikov in varnost podatkov," je v izjavi za agencijo Bloomberg dejal Apple.

V izjavi za Financial Times je Apple dejal: "Zaradi regulativne negotovosti, ki jo prinaša Zakon o digitalnih trgih, menimo, da treh od teh funkcij - iPhone Mirroring, izboljšave SharePlay Screen Sharing in Apple Intelligence - letos ne bomo mogli uvesti za naše uporabnike v EU."

Ni jasno, kako natančno bi lahko Apple Intelligence, iPhone Mirroring in SharePlay Screen Sharing kršili DMA, vendar bi odločitev družbe Apple, da jih ne izda v EU, pomenila, da na stotine milijonov uporabnikov družbe Apple v EU ne bo imelo priložnosti okusiti najnovejših funkcij in storitev Applove programske opreme.

Vendar pa imajo uporabniki v EU še vedno upanje, saj Apple še ni sprejel končne odločitve o izdaji in je pripravljen sodelovati z Evropsko komisijo pri iskanju rešitve.

"Zavezani smo, da bomo sodelovali z Evropsko komisijo in poskušali najti rešitev, ki bi nam omogočila zagotavljanje teh funkcij našim strankam v EU, ne da bi ogrozili njihovo varnost," je v izjavi za The Verge dejal tiskovni predstavnik družbe Apple Fred Sainz.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki