marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Apple App store na mesec pobaše skoraj 125 milijonov funtov


09.09.2009
Objavil: Aleš Poljak

Appleova spletna prodajalna aplikacij in igric App store, ki je zaživela leta 2008, podira vse rekorde in je zelo dobičkonosna Appleova branža. Analitiki so ocenili, da so mesečni prihodki App store-a osupljivih 123 milijonov funtov, kar na leto nanese skoraj 1,5 milijarde funtov.

Če te številke še malo bolj razbijemo vidimo, da aplikacije, igrice in raznorazni dodatki vsako sekundo v Apple-ovo blagajno prinesejo 2.580 funtov. Sicer so podatki neuradni, a glede na to, da je relativno lahko priti do prodajnih statistik že na App store-u, je analitikom kar za verjeti.

Analitiki so tako tudi ugotovili, da uporabniki iPod Touch-a za vsebine na App store-u zapravijo celo več denarja kot uporabniki iPhone-a in tudi to, da se za nakup neke aplikacije ali igrice odloči več kot 40 odstotkov uporabnikov prej omenjenih aparatov. Analitiki so nam ponujajo tudi zanimivo primerjavo, saj so navedli podatek, da se le 19 odstotkov uporabnikov mobilnih telefonov z Android operacijskim vmesnikom odloči za nakup nove aplikacije za svoj mobilni telefon. A se bo ta številka verjetno kmalu tudi povečala, saj bo v kratkem izšlo še več mobilnih telefonov z Android operacijskim sistemom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki