marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Apple lani znova prvi


19.01.2024
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih raziskovalnega podjetja Canalys je Apple v zadnjem četrtletju prehitel Samsung kot vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov in prevzel 24 % vseh dobav. Podjetje iz Cupertina je leto končalo tudi kot vodilni proizvajalec in tako prvič na letni ravni prehitelo Samsung.

Dobave pametnih telefonov v 4. četrtletju 2023 so dosegle 320 milijonov enot, kar je za 8 odstotnih točk več kot v 4. četrtletju 2022.

Četrto četrtletje 2023 je bilo tudi prvo četrtletje s pozitivno rastjo po sedmih zaporednih četrtletjih upadanja. Canalys za leto 2023 ocenjuje 1,1 milijarde dobav pametnih telefonov, kar bi pomenilo 4 odstotne točke manj od vrednosti za leto 2022.

V četrtem četrtletju leta 2023 je bil s 24 % vseh dobav vodilni Apple, zahvaljujoč velikemu povpraševanju po seriji telefonov iPhone 15. Na drugem mestu je bil Samsung s 17 % trga, vendar je izgubil delež v segmentu izdelkov nižjega cenovnega razreda. Na tretjem mestu je bil Xiaomi (13 %), medtem ko je Transsion (9 %) nadaljeval svoj vzpon in četrtletje končal kot četrti vodilni prodajalec pametnih telefonov. Vivo (7 %) je zaokrožil prvo peterico.

Analitiki družbe Canalys menijo, da so okrevanje povpraševanja spodbujali trgi na Bližnjem vzhodu, v Afriki, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. Ključni dejavniki rasti so bile zlasti naprave nižjega in srednjega razreda. V prihodnosti Canalys pričakuje, da bo umetna inteligenca na napravi v ospredju pri napravah višjega razreda, ki bodo predstavljene leta 2024, pri čemer bodo glavni igralci poskušali podpreti svoje cilje, da bi ujeli več povpraševanja na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki