marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Apple lani znova prvi


19.01.2024
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih raziskovalnega podjetja Canalys je Apple v zadnjem četrtletju prehitel Samsung kot vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov in prevzel 24 % vseh dobav. Podjetje iz Cupertina je leto končalo tudi kot vodilni proizvajalec in tako prvič na letni ravni prehitelo Samsung.

Dobave pametnih telefonov v 4. četrtletju 2023 so dosegle 320 milijonov enot, kar je za 8 odstotnih točk več kot v 4. četrtletju 2022.

Četrto četrtletje 2023 je bilo tudi prvo četrtletje s pozitivno rastjo po sedmih zaporednih četrtletjih upadanja. Canalys za leto 2023 ocenjuje 1,1 milijarde dobav pametnih telefonov, kar bi pomenilo 4 odstotne točke manj od vrednosti za leto 2022.

V četrtem četrtletju leta 2023 je bil s 24 % vseh dobav vodilni Apple, zahvaljujoč velikemu povpraševanju po seriji telefonov iPhone 15. Na drugem mestu je bil Samsung s 17 % trga, vendar je izgubil delež v segmentu izdelkov nižjega cenovnega razreda. Na tretjem mestu je bil Xiaomi (13 %), medtem ko je Transsion (9 %) nadaljeval svoj vzpon in četrtletje končal kot četrti vodilni prodajalec pametnih telefonov. Vivo (7 %) je zaokrožil prvo peterico.

Analitiki družbe Canalys menijo, da so okrevanje povpraševanja spodbujali trgi na Bližnjem vzhodu, v Afriki, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. Ključni dejavniki rasti so bile zlasti naprave nižjega in srednjega razreda. V prihodnosti Canalys pričakuje, da bo umetna inteligenca na napravi v ospredju pri napravah višjega razreda, ki bodo predstavljene leta 2024, pri čemer bodo glavni igralci poskušali podpreti svoje cilje, da bi ujeli več povpraševanja na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki