marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaRazpoke na zaslonih iPhona in ure Apple Watch so zdaj plačljivo popravilo
19.06.2024

Razpoke na zaslonih iPhonov in ur Apple Watch so bile prerazvrščene med naključne poškodbe, kar pomeni, da jih standardna garancija ne krije več. To je posledica spremembe Applove garancijske politike.

slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

članki

Apple lani znova prvi


19.01.2024
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih raziskovalnega podjetja Canalys je Apple v zadnjem četrtletju prehitel Samsung kot vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov in prevzel 24 % vseh dobav. Podjetje iz Cupertina je leto končalo tudi kot vodilni proizvajalec in tako prvič na letni ravni prehitelo Samsung.

Dobave pametnih telefonov v 4. četrtletju 2023 so dosegle 320 milijonov enot, kar je za 8 odstotnih točk več kot v 4. četrtletju 2022.

Četrto četrtletje 2023 je bilo tudi prvo četrtletje s pozitivno rastjo po sedmih zaporednih četrtletjih upadanja. Canalys za leto 2023 ocenjuje 1,1 milijarde dobav pametnih telefonov, kar bi pomenilo 4 odstotne točke manj od vrednosti za leto 2022.

V četrtem četrtletju leta 2023 je bil s 24 % vseh dobav vodilni Apple, zahvaljujoč velikemu povpraševanju po seriji telefonov iPhone 15. Na drugem mestu je bil Samsung s 17 % trga, vendar je izgubil delež v segmentu izdelkov nižjega cenovnega razreda. Na tretjem mestu je bil Xiaomi (13 %), medtem ko je Transsion (9 %) nadaljeval svoj vzpon in četrtletje končal kot četrti vodilni prodajalec pametnih telefonov. Vivo (7 %) je zaokrožil prvo peterico.

Analitiki družbe Canalys menijo, da so okrevanje povpraševanja spodbujali trgi na Bližnjem vzhodu, v Afriki, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. Ključni dejavniki rasti so bile zlasti naprave nižjega in srednjega razreda. V prihodnosti Canalys pričakuje, da bo umetna inteligenca na napravi v ospredju pri napravah višjega razreda, ki bodo predstavljene leta 2024, pri čemer bodo glavni igralci poskušali podpreti svoje cilje, da bi ujeli več povpraševanja na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki