marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsungov "prevajalnik v živo" zdaj deluje z aplikacijami drugih ponudnikov
26.07.2024

Samsung je pred kratkim napovedal, da bo funkcija "prevajalnik v živo" , ki je del sistema Galaxy AI, kmalu na voljo tudi za aplikacije drugih ponudnikov. To se je sedaj tudi zgodilo.

slikaTrg pametnih telefonov raste že tretje četrtletje zapored
24.07.2024

Najnovejše tržno poročilo družbe Canalys kaže, da je trg pametnih telefonov v drugem četrtletju leta 2024 dosegel že tretjo zaporedno medletno rast. Med aprilom in junijem je bilo dobavljenih 288 milijonov pametnih telefonov, kar je 12 % več kot lani.

slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

članki

Apple lani znova prvi


19.01.2024
Objavil: Dare Gliha

Po podatkih raziskovalnega podjetja Canalys je Apple v zadnjem četrtletju prehitel Samsung kot vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov in prevzel 24 % vseh dobav. Podjetje iz Cupertina je leto končalo tudi kot vodilni proizvajalec in tako prvič na letni ravni prehitelo Samsung.

Dobave pametnih telefonov v 4. četrtletju 2023 so dosegle 320 milijonov enot, kar je za 8 odstotnih točk več kot v 4. četrtletju 2022.

Četrto četrtletje 2023 je bilo tudi prvo četrtletje s pozitivno rastjo po sedmih zaporednih četrtletjih upadanja. Canalys za leto 2023 ocenjuje 1,1 milijarde dobav pametnih telefonov, kar bi pomenilo 4 odstotne točke manj od vrednosti za leto 2022.

V četrtem četrtletju leta 2023 je bil s 24 % vseh dobav vodilni Apple, zahvaljujoč velikemu povpraševanju po seriji telefonov iPhone 15. Na drugem mestu je bil Samsung s 17 % trga, vendar je izgubil delež v segmentu izdelkov nižjega cenovnega razreda. Na tretjem mestu je bil Xiaomi (13 %), medtem ko je Transsion (9 %) nadaljeval svoj vzpon in četrtletje končal kot četrti vodilni prodajalec pametnih telefonov. Vivo (7 %) je zaokrožil prvo peterico.

Analitiki družbe Canalys menijo, da so okrevanje povpraševanja spodbujali trgi na Bližnjem vzhodu, v Afriki, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. Ključni dejavniki rasti so bile zlasti naprave nižjega in srednjega razreda. V prihodnosti Canalys pričakuje, da bo umetna inteligenca na napravi v ospredju pri napravah višjega razreda, ki bodo predstavljene leta 2024, pri čemer bodo glavni igralci poskušali podpreti svoje cilje, da bi ujeli več povpraševanja na trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki