marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Apple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023


11.03.2024
Objavil: Dare Gliha

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

Counterpoint ugotavlja, da od leta 2021 v prvi deseterici ni bilo nobene druge blagovne znamke in da je skupni tržni delež prvih desetih naprav leta 2023 dosegel novo najvišjo vrednost, in sicer 20 %, v primerjavi z 19 % leta 2022.

Applov iPhone 14 je bil najbolje prodajani pametni telefon leta 2023, pri čemer sta ZDA in Kitajska predstavljali polovico njegove prodaje. Poleg tega je ta model prispeval 19 % celotne prodaje iPhonov v letu 2023, kar je manj od 28-odstotnega deleža najbolje prodajanega modela iPhone 13 iz leta 2022.

Serija iPhone 15 je zasedla prva tri mesta na svetovnem seznamu najbolje prodajanih telefonov v četrtem četrtletju 2023, pri čemer je iPhone 15 Pro Max postal najbolje prodajani pametni telefon.

Večina večjih blagovnih znamk je v letu 2023 zabeležila padec skupne prodaje, Applu pa je uspelo ohraniti enakomerno prodajo. To je delno posledica povečanja prodaje na razvijajočih se trgih, kot so Indija, Bližnji vzhod in Afrika. Indija je lani postala peti trg, ki je presegel 10 milijonov prodanih iPhonov, kar je pomagalo seriji iPhone 15, da je dosegla prodajo iPhona 14. iPhone 13 je najstarejši model v prvi deseterici in je na četrtem mestu. Na Japonskem in v Indiji je dosegel dvoštevilčno medletno rast, verjetno zaradi promocijskih akcij operaterjev na Japonskem in njegove vrednostne ponudbe v Indiji.

Na seznam se ni uvrstil nobeden od Samsungovih paradnih konjev S

Samsungova cenovno ugodna serija A se je na seznamu desetih najboljših uvrstila na tri mesta zaradi svoje močne ponudbe vrednosti ter prisotnosti na različnih geografskih območjih in v različnih kategorijah uporabnikov. Samsung Galaxy A14 5G si je zagotovil osmo mesto zaradi visoke prodaje v ZDA in Indiji. Zlasti je bil najbolje prodajani pametni telefon v Indiji v letu 2023. Edina pametna telefona s podporo LTE na seznamu, Samsung Galaxy A04e in A14 4G, sta si zagotovila preostali dve mesti zaradi cenovne dostopnosti, ki je spodbudila prodajo na razvijajočih se trgih, kot so Brazilija, Indija, Mehika in Indonezija.

Družba Counterpoint pričakuje, da bo letošnjih deset najboljših predstavljalo večji delež celotne prodaje pametnih telefonov, saj se blagovne znamke osredotočajo na vitkejše portfelje. Prav tako pričakuje, da bodo vsi modeli podpirali 5G in da se bodo na seznam uvrstile kitajske blagovne znamke.

Celotno poročilo je na voljo na strani družbe Counterpoint.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki