marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

Huawei AppGallery domnevno omogoča brezplačni prenos plačljive aplikacije


30.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Odkar se je znašel v navzkrižnem ognju med ZDA in Kitajsko, mora Huawei razvijati lastne programske rešitve, saj mu je prepovedana uporaba Googlovih. Ena od teh rešitev je AppGallery, ki je pravzaprav Huaweijeva različica trgovine Google Play Store ali Apple App Store.

AppGallery pa ima očitno precej veliko težavo, ki po besedah enega od razvijalcev že več mesecev ni bila odpravljena, čeprav jo je Huaweiju prijavil že februarja.

Ta napaka omogoča vsakomur, ki ima nekaj tehničnega znanja, časa in pripravljenosti vložiti malo truda, da v bistvu prenese in namesti katero koli plačljivo aplikacijo iz AppGallery, ne da bi zanjo dejansko plačal. Ni treba posebej poudariti, da se to zdi precej slabo za razvijalce, ki so do sedaj sodelovali s podjetjem Huawei.

Dylan Roussel, razvijalec, ki je odkril težavo poudarja, da težava ni v razvijalcih aplikacij samih, ki ne omogočajo preverjanja licenc v svojih aplikacijah, temveč gre za napako na strani podjetja Huawei, ki je do zdaj ni bilo mogoče odpraviti. Bistvo tega je, da API aplikacije AppGallery ne zagotavlja nobene zaščite za plačljive aplikacije. To ne le, da razvijalce oropa potencialnega zaslužka, temveč je tudi dostopna pot za piratstvo. Napadalci bi lahko s pomočjo API-ja prenesli veliko število plačljivih aplikacij, ne da bi jim bilo treba iti skozi aplikacijo AppGallery.

Roussel je družbo Huawei o napaki obvestil februarja. Za odpravo težave jim je dal pet tednov, vendar se težava še nekaj tednov pozneje ni odpravila. Plačane aplikacije lahko še vedno prosto prenesete iz galerije aplikacij, vendar predvidevamo, da ne bo dolgo trajalo, preden bo podjetje zadevo odpravilo. Pred kratkim so namreč potrdili Rousselovo elektronsko sporočilo in ranljivosti dodelili identifikacijsko številko. Ponudili so mu tudi nagrado za odkrito napako, vendar jo je iz osebnih razlogov zavrnil.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki