marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR napoveduje posodobitev operacijskega sistema
29.05.2023

HONOR je objavil razpored lansiranja operacijskega sistema MagicOS 7.1 za svoje naprave, s čimer še dodatno krepi svojo zavezanost zagotavljanju brezhibnih in inteligentnih izkušenj uporabnikom po vsem svetu. Najnovejši HONOR MagicOS 7.1 izboljšuje sodelovanje med sistemi, napravami in ekosistemi, uvaja nove funkcije in izboljšave, ki so osredotočene na uporabnika.

slikaKnox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox
27.05.2023

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

slikaHuawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK
26.05.2023

Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK, ki velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki.

slikaApple Watch Series 9 naj bi poganjal nov čip na osnovi A15
24.05.2023

Lani predstavljeno uro Apple Watch Series 8 je poganjal čip S8, ki je bil tako kot čip S7, ki je poganjal uro Watch Series 7, podoben čipu S6, ki je poganjal uro Series 6. Vendar bo po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga ura Watch Series 9, ki naj bi prišla čez nekaj mesecev, imela nov procesor in ne nekaj, kar bi bila predelana različica prejšnjega čipa.

članki

Huawei AppGallery domnevno omogoča brezplačni prenos plačljive aplikacije


30.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Odkar se je znašel v navzkrižnem ognju med ZDA in Kitajsko, mora Huawei razvijati lastne programske rešitve, saj mu je prepovedana uporaba Googlovih. Ena od teh rešitev je AppGallery, ki je pravzaprav Huaweijeva različica trgovine Google Play Store ali Apple App Store.

AppGallery pa ima očitno precej veliko težavo, ki po besedah enega od razvijalcev že več mesecev ni bila odpravljena, čeprav jo je Huaweiju prijavil že februarja.

Ta napaka omogoča vsakomur, ki ima nekaj tehničnega znanja, časa in pripravljenosti vložiti malo truda, da v bistvu prenese in namesti katero koli plačljivo aplikacijo iz AppGallery, ne da bi zanjo dejansko plačal. Ni treba posebej poudariti, da se to zdi precej slabo za razvijalce, ki so do sedaj sodelovali s podjetjem Huawei.

Dylan Roussel, razvijalec, ki je odkril težavo poudarja, da težava ni v razvijalcih aplikacij samih, ki ne omogočajo preverjanja licenc v svojih aplikacijah, temveč gre za napako na strani podjetja Huawei, ki je do zdaj ni bilo mogoče odpraviti. Bistvo tega je, da API aplikacije AppGallery ne zagotavlja nobene zaščite za plačljive aplikacije. To ne le, da razvijalce oropa potencialnega zaslužka, temveč je tudi dostopna pot za piratstvo. Napadalci bi lahko s pomočjo API-ja prenesli veliko število plačljivih aplikacij, ne da bi jim bilo treba iti skozi aplikacijo AppGallery.

Roussel je družbo Huawei o napaki obvestil februarja. Za odpravo težave jim je dal pet tednov, vendar se težava še nekaj tednov pozneje ni odpravila. Plačane aplikacije lahko še vedno prosto prenesete iz galerije aplikacij, vendar predvidevamo, da ne bo dolgo trajalo, preden bo podjetje zadevo odpravilo. Pred kratkim so namreč potrdili Rousselovo elektronsko sporočilo in ranljivosti dodelili identifikacijsko številko. Ponudili so mu tudi nagrado za odkrito napako, vendar jo je iz osebnih razlogov zavrnil.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki