marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

Huawei AppGallery domnevno omogoča brezplačni prenos plačljive aplikacije


30.05.2022
Objavil: Dare Gliha

Odkar se je znašel v navzkrižnem ognju med ZDA in Kitajsko, mora Huawei razvijati lastne programske rešitve, saj mu je prepovedana uporaba Googlovih. Ena od teh rešitev je AppGallery, ki je pravzaprav Huaweijeva različica trgovine Google Play Store ali Apple App Store.

AppGallery pa ima očitno precej veliko težavo, ki po besedah enega od razvijalcev že več mesecev ni bila odpravljena, čeprav jo je Huaweiju prijavil že februarja.

Ta napaka omogoča vsakomur, ki ima nekaj tehničnega znanja, časa in pripravljenosti vložiti malo truda, da v bistvu prenese in namesti katero koli plačljivo aplikacijo iz AppGallery, ne da bi zanjo dejansko plačal. Ni treba posebej poudariti, da se to zdi precej slabo za razvijalce, ki so do sedaj sodelovali s podjetjem Huawei.

Dylan Roussel, razvijalec, ki je odkril težavo poudarja, da težava ni v razvijalcih aplikacij samih, ki ne omogočajo preverjanja licenc v svojih aplikacijah, temveč gre za napako na strani podjetja Huawei, ki je do zdaj ni bilo mogoče odpraviti. Bistvo tega je, da API aplikacije AppGallery ne zagotavlja nobene zaščite za plačljive aplikacije. To ne le, da razvijalce oropa potencialnega zaslužka, temveč je tudi dostopna pot za piratstvo. Napadalci bi lahko s pomočjo API-ja prenesli veliko število plačljivih aplikacij, ne da bi jim bilo treba iti skozi aplikacijo AppGallery.

Roussel je družbo Huawei o napaki obvestil februarja. Za odpravo težave jim je dal pet tednov, vendar se težava še nekaj tednov pozneje ni odpravila. Plačane aplikacije lahko še vedno prosto prenesete iz galerije aplikacij, vendar predvidevamo, da ne bo dolgo trajalo, preden bo podjetje zadevo odpravilo. Pred kratkim so namreč potrdili Rousselovo elektronsko sporočilo in ranljivosti dodelili identifikacijsko številko. Ponudili so mu tudi nagrado za odkrito napako, vendar jo je iz osebnih razlogov zavrnil.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki