marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Distribucija aplikacij v AppGallery se je v zadnjem letu skoraj podvojila


05.03.2021
Objavil: Dare Gliha

Trgovino z aplikacijami Huawei AppGallery je v zadnjem letu zaznamovalo več mejnikov. Distribucija aplikacij se je v tem času skoraj podvojila, prav tako pa je trgovina zabeležlia 33-odstotno rast mesečno aktivnih uporabnikov. Teh je zdaj skupaj že 530 milijonov, od tega v Evropi že 42 milijonov.

V letu 2020 je distribucija aplikacij skupno dosegla 384,4 milijarde, kar je 174 milijard več kot leto prej. S stališča rasti najbolj prevladujejo mobilne igre, Huaweievi uporabniki pa so bili med prvimi deležni novih igralnih izkušenj, ki so jih ponudili nekateri največji naslovi, kot so Asphalt 9 AFK Arena in Clash of Kings.

Platformi AppGallery so se v tem letu pridružile tudi nove slovenske aplikacije, med drugim NLB Klikin, mBills, VALU, 24ur.com, Siol.net, VOYO, NEO in druge. Skupno je zdaj v trgovini AppGallery že več kot 60 slovenskih aplikacij, seznam pa se konstantno širi.

Derek Yu, podpredsednik Huaweia za regijo CEE in Skandinavijo, je številke o rasti ekosistema pospremil z naslednjimi besedami: "Naša strategija za AppGallery je bila razširiti bazo uporabnikov, da bi postavili trdne temelje za razvoj našega ekosistema. Številke rasti pa kažejo da pristop deluje. Ne samo, da ves čas ponujamo nove, lokalno pomembne aplikacije in partnerjem za razvijalce zagotavljamo izpostavljenost vedno večjemu občinstvu, ampak ustvarjamo tudi neverjetno priložnost za uspeh na trgu mobilnih aplikacij."

Združevanje razvijalcev in uporabnikov s celega sveta

Huawei se je pri razvoju AppGallery osredotočil na sodelovanje z razvijalci tako na lokalni kot globalni ravni, saj želi uporabnikom ponuditi dostop do vseh pomembnih aplikacij. V sklopu te strategije pa Huawei s svojim strokovnim znanjem in edinstvene pozicije na trgu pomaga razvijalcem vstopiti tudi na donosni kitajski trg aplikacij. Kitajska, ki velja za mobilno zelo osveščeno državo, ima namreč več kot 900 milijonov uporabnikov mobilnega interneta s približno 100 milijardami prenosov aplikacij.

Ekosistem Huawei Mobile Services (HMS), katerega del je tudi trgovina AppGallery, sicer danes zaposluje več kot 8000 raziskovalnih in razvojnih inženirjev ter šteje več kot 600 zaposlenih v ekipi tehnične podpore.

Trgovina AppGallery je na voljo na vseh Huaweievih pametnih mobilnih napravah ter tabličnem računalniku MatePad Pro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki