marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Distribucija aplikacij v AppGallery se je v zadnjem letu skoraj podvojila


05.03.2021
Objavil: Dare Gliha

Trgovino z aplikacijami Huawei AppGallery je v zadnjem letu zaznamovalo več mejnikov. Distribucija aplikacij se je v tem času skoraj podvojila, prav tako pa je trgovina zabeležlia 33-odstotno rast mesečno aktivnih uporabnikov. Teh je zdaj skupaj že 530 milijonov, od tega v Evropi že 42 milijonov.

V letu 2020 je distribucija aplikacij skupno dosegla 384,4 milijarde, kar je 174 milijard več kot leto prej. S stališča rasti najbolj prevladujejo mobilne igre, Huaweievi uporabniki pa so bili med prvimi deležni novih igralnih izkušenj, ki so jih ponudili nekateri največji naslovi, kot so Asphalt 9 AFK Arena in Clash of Kings.

Platformi AppGallery so se v tem letu pridružile tudi nove slovenske aplikacije, med drugim NLB Klikin, mBills, VALU, 24ur.com, Siol.net, VOYO, NEO in druge. Skupno je zdaj v trgovini AppGallery že več kot 60 slovenskih aplikacij, seznam pa se konstantno širi.

Derek Yu, podpredsednik Huaweia za regijo CEE in Skandinavijo, je številke o rasti ekosistema pospremil z naslednjimi besedami: "Naša strategija za AppGallery je bila razširiti bazo uporabnikov, da bi postavili trdne temelje za razvoj našega ekosistema. Številke rasti pa kažejo da pristop deluje. Ne samo, da ves čas ponujamo nove, lokalno pomembne aplikacije in partnerjem za razvijalce zagotavljamo izpostavljenost vedno večjemu občinstvu, ampak ustvarjamo tudi neverjetno priložnost za uspeh na trgu mobilnih aplikacij."

Združevanje razvijalcev in uporabnikov s celega sveta

Huawei se je pri razvoju AppGallery osredotočil na sodelovanje z razvijalci tako na lokalni kot globalni ravni, saj želi uporabnikom ponuditi dostop do vseh pomembnih aplikacij. V sklopu te strategije pa Huawei s svojim strokovnim znanjem in edinstvene pozicije na trgu pomaga razvijalcem vstopiti tudi na donosni kitajski trg aplikacij. Kitajska, ki velja za mobilno zelo osveščeno državo, ima namreč več kot 900 milijonov uporabnikov mobilnega interneta s približno 100 milijardami prenosov aplikacij.

Ekosistem Huawei Mobile Services (HMS), katerega del je tudi trgovina AppGallery, sicer danes zaposluje več kot 8000 raziskovalnih in razvojnih inženirjev ter šteje več kot 600 zaposlenih v ekipi tehnične podpore.

Trgovina AppGallery je na voljo na vseh Huaweievih pametnih mobilnih napravah ter tabličnem računalniku MatePad Pro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki