marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

App Store zabeležil 60 milijonov prenosov


26.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Steve Jobs je v pogovoru za časnik Wall Street Journal razkril, da so zabeležili kar 60 milijonov prenosov preko trgovine Apple App Store v mesecu dni od predstavitve trgovine. Okoli četrtino prenosov je bilo brezplačnih, vseeno pa so z ostalimi aplikacijami zaslužili preko 30 milijonov dolarjev.

Od te številke Apple dobi 30 odstotkov sredstev, ostalo pa dobijo razvijalci aplikacij. Če bo prodaja ostala na takem nivoju, bi to pomenilo skorajda 180 milijonov dolarjev letno. »Verjetno bomo kmalu zabeležili pol milijarde prenosov, pričakujem pa, da bo ta posel v prihodnje vreden okoli milijardo dolarjev,« je povedaj Steve Jobs.

Številke so vsekakor navdušujoče, saj so pri Applu pred kratkim v trgovino umestili tudi aplikacijo »I Am Rich« (jaz sem bogat), ki na zaslonu le prikazuje rdeč diamant, stane pa vrtoglavih 999,99 ameriških dolarjev. Kar nekaj uporabnikov je aplikacijo po pomoti kupilo. Zato ne preseneča, da je Jobs tudi potrdil obstoj sporne aplikacije »kill-switch«, ki omogoča daljinsko odstranitev zlonamernih aplikacij z iPhona, ki bi se nekako prebile čez vso varnostno politiko App Store-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki