marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Več kot 100 milijonov prodanih aplikacij v App Store spletni trgovini


16.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil, da so uporabniki iPhona in iPoda v manj kot dveh mesecih s pomočjo nove spletne trgovine App Store prenesli več kot 100 milijonov aplikacij. V spletni trgovini je trenutno dostopnih več kot 3000 aplikacij, od tega kar 90 odstotkov za manj kot 10 dolarjev, 600 aplikacij pa je brezplačnih.

Aplikacije lahko izkoristijo prednosti velikega iPhonovega zaslona, inovativni Multi-Touch uporabniški vmesnik, hitro 3D grafiko, ki jo zagotavlja vgrajena zmogljiva strojna oprema in location-based tehnologijo za ustvarjanje mobilnih aplikacij, kot jih doslej nismo poznali.

»Za razvoj App Store spletne trgovine smo se odločili zaradi iPhonovih edinstvenih zmogljivosti, enostavnega SDK in možnosti doseganja milijonskega občinstva,« je povedal John Pollard, predsednik uprave Jott. »Moram poudariti, da je aplikacijo Jott, ki je namenjena iPhonu, preneslo več sto tisoč uporabnikov, kar je za naše podjetje velik uspeh.«

»Nikoli nisem pričakoval tako izjemnih rezultatov - še posebej zato, ker sem zaradi običajnih službenih obveznosti za razvijanje aplikacije Trisim lahko uporabljal iPhone SDK le v precej omejenih prostih trenutkih,« je povedal Steve Demeter, ustanovitelj Demiforcea. “Z več kot 27.000 prodanimi aplikacijami sem v prvih treh tednih znatno povečal svoj dohodek, ponudile pa so se mi nove karierne poti, o katerih nisem niti sanjal.«

»Kot osemnajstletni član ekipe razvijalcev projekta iPhone, sem pridobil Apple WWDC štipendijo, ki mi je omogočila, da sem v poletnem času dokončal svojo lastno aplikacijo,« je povedal Bryan Henry, avtor aplikacije Equivalence. »Ustvarjanje aplikacije Equivalence je bilo zelo zabavno in gotovo moje najbolj donosno poletno delo, saj sem v prvem mesecu njene prodaje v spletni trgovini App Store zaslužil več kot 8000 dolarjev«.

»Naše nove uporabniške registracije v App Store trgovini so za kar 300 odstotkov bolj donosne kot vsi prihodki skupaj, ki smo jih ustvarili iz prejšnjih registracij,« je povedal Chris MacAskill, soustvarjalec SmugMuga. »To so revolucionarni časi za nas in za uporabnike iPhona ali iPod toucha, saj lahko s pomočjo iPhone aplikacij delamo stvari o katerih na kaki drugi mobilni platformi ne bi mogli niti sanjati.«

App Store prodajalna deluje na iPhonu preko mobilnih in Wi-Fi omrežij. Uporabniki lahko tako brezžično prenesejo aplikacije direktno na svoj iPhone oziroma iPod touch in jih pričnejo takoj uporabljati. Aplikacije so brezplačne ali plačljive preko uporabnikovega iTunes računa, App Store pa obvesti uporabnike, kdaj je na voljo posodobitev za njihove aplikacije. App Store trgovina deluje tudi na Mac oziroma PC računalnikih, kjer s pomočjo USB kabla in programa iTunes enostavno prenesemo aplikacije na iPhone ali iPod touch.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki