marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

Več kot 100 milijonov prodanih aplikacij v App Store spletni trgovini


16.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Apple je objavil, da so uporabniki iPhona in iPoda v manj kot dveh mesecih s pomočjo nove spletne trgovine App Store prenesli več kot 100 milijonov aplikacij. V spletni trgovini je trenutno dostopnih več kot 3000 aplikacij, od tega kar 90 odstotkov za manj kot 10 dolarjev, 600 aplikacij pa je brezplačnih.

Aplikacije lahko izkoristijo prednosti velikega iPhonovega zaslona, inovativni Multi-Touch uporabniški vmesnik, hitro 3D grafiko, ki jo zagotavlja vgrajena zmogljiva strojna oprema in location-based tehnologijo za ustvarjanje mobilnih aplikacij, kot jih doslej nismo poznali.

»Za razvoj App Store spletne trgovine smo se odločili zaradi iPhonovih edinstvenih zmogljivosti, enostavnega SDK in možnosti doseganja milijonskega občinstva,« je povedal John Pollard, predsednik uprave Jott. »Moram poudariti, da je aplikacijo Jott, ki je namenjena iPhonu, preneslo več sto tisoč uporabnikov, kar je za naše podjetje velik uspeh.«

»Nikoli nisem pričakoval tako izjemnih rezultatov - še posebej zato, ker sem zaradi običajnih službenih obveznosti za razvijanje aplikacije Trisim lahko uporabljal iPhone SDK le v precej omejenih prostih trenutkih,« je povedal Steve Demeter, ustanovitelj Demiforcea. “Z več kot 27.000 prodanimi aplikacijami sem v prvih treh tednih znatno povečal svoj dohodek, ponudile pa so se mi nove karierne poti, o katerih nisem niti sanjal.«

»Kot osemnajstletni član ekipe razvijalcev projekta iPhone, sem pridobil Apple WWDC štipendijo, ki mi je omogočila, da sem v poletnem času dokončal svojo lastno aplikacijo,« je povedal Bryan Henry, avtor aplikacije Equivalence. »Ustvarjanje aplikacije Equivalence je bilo zelo zabavno in gotovo moje najbolj donosno poletno delo, saj sem v prvem mesecu njene prodaje v spletni trgovini App Store zaslužil več kot 8000 dolarjev«.

»Naše nove uporabniške registracije v App Store trgovini so za kar 300 odstotkov bolj donosne kot vsi prihodki skupaj, ki smo jih ustvarili iz prejšnjih registracij,« je povedal Chris MacAskill, soustvarjalec SmugMuga. »To so revolucionarni časi za nas in za uporabnike iPhona ali iPod toucha, saj lahko s pomočjo iPhone aplikacij delamo stvari o katerih na kaki drugi mobilni platformi ne bi mogli niti sanjati.«

App Store prodajalna deluje na iPhonu preko mobilnih in Wi-Fi omrežij. Uporabniki lahko tako brezžično prenesejo aplikacije direktno na svoj iPhone oziroma iPod touch in jih pričnejo takoj uporabljati. Aplikacije so brezplačne ali plačljive preko uporabnikovega iTunes računa, App Store pa obvesti uporabnike, kdaj je na voljo posodobitev za njihove aplikacije. App Store trgovina deluje tudi na Mac oziroma PC računalnikih, kjer s pomočjo USB kabla in programa iTunes enostavno prenesemo aplikacije na iPhone ali iPod touch.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki