marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Aplikacije za Android so predrage


14.03.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Nedavni rezultati tržno raziskovalnega podjetja Canalys so pokazali, da uporabniki menijo, da so aplikacije za operacijski sistem Android predrage.

Uporabniki Applovih iPhone-ov so namreč za razliko od Androidašev precej bolj nagnjeni h kupovanju aplikacij. Vzrok je precej preprost - v povprečju kar 2,5x nižje cene.

"V ZDA bi nakup 100 najbolje prodajanih aplikacij v Android Marketu stal okoli 374 dolarjev, v povprečju 3,74 dolarja na aplikacijo - kar je 2,5x več v primerjavi z iPhonovimi aplikacijami. Te bi stale okoli 147 dolarjev, oziroma 1,47 dolarja v povprečju na aplikacijo," je pisalo v Canalysovem poročilu.

Ugotovili so še, da ima 82 od 100 aplikacij v AppStore-u nastavljeno ceno 0,99 dolarjev. V Marketu se s tako ceno ponaša samo nekaj deset aplikacij.

V raziskavi so še dodali, da bi precej agresivnejši sistem postavljanja cen v Androidovem Marketu verjetno lahko prepričal več potencialnih stranke v nakupe programske opreme.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki