marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Aplikacije za Android so predrage


14.03.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Nedavni rezultati tržno raziskovalnega podjetja Canalys so pokazali, da uporabniki menijo, da so aplikacije za operacijski sistem Android predrage.

Uporabniki Applovih iPhone-ov so namreč za razliko od Androidašev precej bolj nagnjeni h kupovanju aplikacij. Vzrok je precej preprost - v povprečju kar 2,5x nižje cene.

"V ZDA bi nakup 100 najbolje prodajanih aplikacij v Android Marketu stal okoli 374 dolarjev, v povprečju 3,74 dolarja na aplikacijo - kar je 2,5x več v primerjavi z iPhonovimi aplikacijami. Te bi stale okoli 147 dolarjev, oziroma 1,47 dolarja v povprečju na aplikacijo," je pisalo v Canalysovem poročilu.

Ugotovili so še, da ima 82 od 100 aplikacij v AppStore-u nastavljeno ceno 0,99 dolarjev. V Marketu se s tako ceno ponaša samo nekaj deset aplikacij.

V raziskavi so še dodali, da bi precej agresivnejši sistem postavljanja cen v Androidovem Marketu verjetno lahko prepričal več potencialnih stranke v nakupe programske opreme.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki