marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

Aplikacije za Android so predrage


14.03.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Nedavni rezultati tržno raziskovalnega podjetja Canalys so pokazali, da uporabniki menijo, da so aplikacije za operacijski sistem Android predrage.

Uporabniki Applovih iPhone-ov so namreč za razliko od Androidašev precej bolj nagnjeni h kupovanju aplikacij. Vzrok je precej preprost - v povprečju kar 2,5x nižje cene.

"V ZDA bi nakup 100 najbolje prodajanih aplikacij v Android Marketu stal okoli 374 dolarjev, v povprečju 3,74 dolarja na aplikacijo - kar je 2,5x več v primerjavi z iPhonovimi aplikacijami. Te bi stale okoli 147 dolarjev, oziroma 1,47 dolarja v povprečju na aplikacijo," je pisalo v Canalysovem poročilu.

Ugotovili so še, da ima 82 od 100 aplikacij v AppStore-u nastavljeno ceno 0,99 dolarjev. V Marketu se s tako ceno ponaša samo nekaj deset aplikacij.

V raziskavi so še dodali, da bi precej agresivnejši sistem postavljanja cen v Androidovem Marketu verjetno lahko prepričal več potencialnih stranke v nakupe programske opreme.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki