marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

slikaBaterija iPhona 16 Pro Max z večjo gostoto baterijskih celic
17.07.2024

Apple si prizadeva najti način za lažjo zamenjavo baterij iPhonov, da bi zadostili predpisom EU. Podjetje bo lepilne zavihke, ki držijo baterijo na mestu, nadomestilo s kovinskim držalom, ki se odpre ob električnem udarcu, kar poimenujejo električno povzročena odstranitev lepila.

slikaSamsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno za tekmovalce olimpijskih iger
15.07.2024

Samsung je predstavil olimpijsko izdajo svojega novega pametnega telefona Galaxy Z Flip6, ki je posebej zasnovan in prilagojen za vse športnike, ki bodo tekmovali na prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu 2024.

članki

Razvijalci aplikacij v EU lahko začnejo testirati aplikacije iOS za tržnice zunanjih ponudnikov


16.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Apple je pred kratkim napovedal naslednjo potezo kot odziv na zakon o digitalnih trgih (DMA), ki ga je izdala EU. Apple zdaj odpira laboratorije Labs, v katerih lahko razvijalci testirajo svoje trgovine in aplikacije za iOS.

Ta poteza bo razvijalcem, ki so se strinjali s spornimi poslovnimi pogoji, omogočila uporabo novih funkcij v aplikacijah App Store Connect in App Store Connect API za vzpostavitev svojih aplikacij. Razvijalci lahko nato za beta testiranje vseh novih funkcij uporabijo program TestFlight.

Čeprav je Evropska komisija od družbe Apple zahtevala, da odpre sistem iOS za alternativne trgovine z aplikacijami, je zaradi načina, kako ga družba izvaja, veliko ljudi v industriji izrazilo svoje pomisleke. Med tistimi, ki so kritizirali Applovo izvajanje DMA, so bili tudi ključni ljudje, kot so direktorji podjetij Spotify, Epic in Xbox President.

Nove spremembe bodo začele veljati marca 2024. Evropska komisija bo naslednji mesec preučila Applove metode in obstaja realna možnost, da bo institucija nezadovoljna in bo Tima Cooka in sodelavce spodbudila k nadaljnjim spremembam za povečanje konkurenčnosti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki